Babiš uspořádal slávu na hotové dálnici. Připomněl jak to chodilo za Řebíčka z ODS

02.10.2021 10:54

Předseda vlády a šéf hnutí ANO Andrej Babiš v sobotním studeném ránu otevřel po boku s Karlem Havlíčkem dálnici D1 a prohlásil ji za zcela novou dálnici, u které se podařilo 1 kilometr stavět za 152 milionů korun, zatímco za dob vlády ODS a exministra dopravy Aleše Řebíčka se kilometr dálnic stavěl za 385 milionů. Vyčinil také ekologickým aktivistům.

Babiš uspořádal slávu na hotové dálnici. Připomněl jak to chodilo za Řebíčka z ODS
Foto: Screen ČT24
Popisek: Premiér Babiš otevírá zrekonstruovanou dálnici D1

Šéf hnutí ANO, premiér Andrej Babiš spolu s vicepremiérem za hnutí ANO Karlem Havlíčkem za účasti kamer České televize slavnostně otevřeli kompletně opravenou dálnici D1. Rekonstrukce trvala 9  let a skončila týden před blížícími se parlamentními volbami. Podle premiéra je správné prezentovat výsledky dobré práce.  

„Máme zcela fungl novou dálnici Praha – Brno,“ holedbal se Babiš před kamerami s tím, že o nutnosti dálnici rekonstruovat se mluvilo roky. „A já jsem rád, že se to konečně podařilo. Je to úplně nová dálnice, která je širší na každé straně,“ prohlásil předseda vlády o dálnici, která byla dokončena v roce 1980 a o 41 let později byla rozšířena o zmíněných 75 centimetrů na každé straně.

„Je to ve stejné stopě, je na ni záruka deset let a životnost se předpokládá 30 let,“ pokračoval šéf ANO.

Ekologickým aktivistům vyčinil za to, že modernizaci D1 zdržovali. Nebýt jich, modernizace prý mohla být hotová o rok a půl dřív.

Obul se také do konkurenční koalice SPOLU, tedy koalice ODS, lidovců a TOP 09.

„Možná si vzpomenete, že za dob vlády koalice SPOLU a slavného ministra dopravy pana (Aleše) Řebička se stavěly dálnice za 385 milionů korun kilometr. Za nás se staví kilometr za 152 milionů, takže za půlku,“ pravil Babiš.

Jeho vláda tedy z pohledu premiéra plní své sliby, staví dálnice a staví je levněji, než vlády před rokem 2014, odkdy ve vládě sedí Babiš a další zástupci hnutí ANO.

„Naši kritici budou říkat, že to děláme kvůli volbám. Já si myslím, že není ostuda prezentovat naši práci,“ zdůraznil Babiš s tím, že dálnice je perfektní, za což si zaslouží poděkování jak Ředitelství silnic a dálnic, tak firma Metrostav.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…