Hokej v číslech: Sedmnáct týmů, sedmnáct hráčských překvapení

Chance liga má za sebou šest kol, což už je celkem solidní vzorek, abychom se mohli podívat na hráčská překvapení. Z každého týmu jsme vybrali jedno.

HC Dukla Jihlava – Filip SEMAN
Jo, v pětatřiceti letech to samozřejmě není žádný objev, ale je překvapivé, do jaké pohody se po slabší sezoně v Havířově opět dostal. Se třemi góly z pěti zápasů je nejlepším střelcem Dukly.

VHK ROBE Vsetín – Tom ONDRAČKA
S devatenácti minutami a třinácti vteřinami je třetím nejvytíženějším obráncem Vsetína. V něm a v Šimonu Jenáčkovi našli Valaši mladé beky, kterým patří budoucnost. Vlastně už i současnost: Ondračka hraje parádně, mimo jiné získal tři asistence.

HC RT TORAX Poruba – Radim TOMAN
O jeho talentu se ví dlouho, poslední dobou byl ale v Porubě dost schovaný. Nyní vystoupil ze stínu ostatních útočných hvězd a se čtyřmi body se dělí o první místo v klubovém bodování.

HC ZUBR Přerov – František HRDINKA
Samozřejmě, je to bek s obrovským potenciálem a bek, co loni táhl Prostějov. Takže jeho výkony z úvodu sezony až tak překvapivé nejsou. Nicméně – v nabité přerovské obraně, kde jsou jména jako Josef Hrabal, Jakub Kubeš, Robert Černý nebo Jiří Krisl, se právě Hrdinka ujal role lídra. Jenže... V zápase se Vsetínem ho do ruky sekl Miroslav Indrák a Hrdinka zamířil na marodku.

HC Stadion Vrchlabí – Tomáš JELÍNEK
Před sezonou šlo v podstatě o neznámé jméno, mezi muži toho moc neodehrál. Svoji první plnohodnotnou seniorskou štaci ale začal parádně: v pěti zápasech za Vrchlabí získal už tři body (1+2). Jeho role v týmu je stále skromná, nicméně si pomalu začíná budovat jméno.

HC Stadion Litoměřice – Riku SIHVONEN
Měl parádní statistiky ze zahraničí, zářil už v přípravě, přesto... To, jak vlétl do Chance ligy, leckoho překvapilo: v šesti zápasech dal sedm gólů. Čas na adaptaci vůbec nepotřeboval.

HC Slavia Praha – Radek HAVEL
Loni zažil těžké období s Kadaní a Havířovem, mnohdy se zdálo, že mladší spoluhráče nestíhá. Na Slavii je však druhým nejvytíženějším hráčem (19:10). V rovnovážném stavu byl u sedmi vstřelených a čtyř inkasovaných branek. Hodně nasazovaný je také v oslabení, tím se ovšem sešívaní zatím chlubit nemůžou.

SK Horácká Slavia Třebíč – David MICHÁLEK
Většinou hraje až ve čtvrté lajně, přesto nasázel už tři branky. Vyhraje 61 % buly a je skvělý směrem dozadu: v rovnovážném stavu dosud nebyl ani u jednoho inkasovaného gólu.

HC Baník Sokolov – Vít JISKRA
Kdo je nejlepší střelec Baníku? Že by třeba Tomáš Šmerha, Tomáš Vracovský, Jaromír Kverka nebo Vojtěch Tomi? Ne... Teprve dvacetiletý Vít Jiskra, autor tří gólů z pěti utkání.

LHK Jestřábi Prostějov – Ondřej BLÁHA
V posledních sezonách patřil v první lize spíš k podprůměrným jedničkám, vstup do této sezony mu ale vyšel velmi dobře. Svědčí o tom jak úspěšnost zákroků (92,68 %), tak průměr inkasovaných branek (2,11 G/Z).

HC Slovan Ústí nad Labem – Kryštof OUŘADA
Zdá se, že mu návrat do Ústí nad Labem prospěl. V týmu sice nemá klíčovou roli, hraje okolo dvanácti minut za zápas, hýří však aktivitou a všimnete si ho při každém zápase. Ve čtyřech duelech získal dva body.

AZ Heimstaden Havířov – Marek ŠTIPČÁK
Očekávaná jednička Tomáš Fučík naskočil jen do úvodního zápasu a Michal Kořenék při svých dvou startech nepřesvědčil. Havířov proto tahá z bryndy mladičký odchovanec Marek Štipčák. I když to má za nefungující defenzivou těžké, on sám si nevede vůbec špatně – úspěšnost zákroků má na téměř 91 procentech.

HC Frýdek-Místek – Filip KOMORSKI
Ve Frýdku-Místku žádné extra překvapení není, spíš poměrně dost zklamání. Nicméně polský reprezentant Filip Komorski zvládá přesun do Česka parádně: má už čtyři góly.

HC Benátky nad Jizerou – Vratislav KUNST
Poslední dobou jsme o něm psali v souvislosti s tím, že patří k nejlepším defenzivním obráncům Chance ligy. Letos je ale hodně vidět také směrem dopředu: se 23 střeleckými pokusy je nejaktivnějším hráčem Benátek (i mezi útočníky), na přesilovky přitom až tak často nechodí.

SC Kolín – Štěpán MATĚJČEK
Stejně jako loni v Ústí nad Labem dostává spíš defenzivní úkoly a jeho ice time se pohybuje jen okolo dvanácti minut, přesto Matějček skóroval hned dvakrát. Dělí se tak o pozici nejlepšího střelce mezi Kozly.

Draci Pars Šumperk – Rok MACUH
Tušilo se, že bude hrát dobře. Tušilo se, že díky většímu ice time rozkvete. Ale že bude patřit mezi úplně nejlepší útočníky v lize? To je překvapení. Macuh má po šesti zápasech už osm bodů a dostal se do All-Star týmu za září.

SK Trhači Kadaň – Kyle HEFFERNAN
Sourozenci Heffernovi hrají skvěle, mladší Kyle má už tři góly. Kadaň sice stále čeká na bod, právě díky kanadským bratrům ale dokáže svým soupeřům vzdorovat.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz