Jako jediná na grandslamu odehrála zlatý set. Teď Švedovová kariéru ukončila

2. 10. 2021, 12:22
Aktuality 1
Jediná autorka takzvaného zlatého setu na grandslamu Jaroslava Švedovová se rozhodla ve 34 letech ukončit tenisovou kariéru. Do historie se zapsala unikátním kouskem, který se jí povedl ve Wimbledonu v roce 2012, kdy soupeřce nepovolila v první sadě jediný fiftýn. Slavnostní rozlučku si bývalá světová trojka ve čtyřhře prožila v pátek během turnaje WTA v kazašské metropoli Nur-Sultanu.
Profily hráčů
Jaroslava Švedovová

Švedovová ve třetím kole Wimbledonu před devíti lety vyhrála v úvodním setu všech 24 výměn za sebou nad nasazenou desítkou Sarou Erraniovou z Itálie.

V žebříčku se dostala ve dvouhře nejvýše na 25. místo. Jediný singlový titul získala už v roce 2007 v indickém Bengalúru, kde slavila ještě jako teenagerka. V deblu pak ovládla na WTA Tour třináct turnajů včetně Wimbledonu a US Open v sezoně 2010.

"Moje kariéra byla dlouhá a velmi úspěšná," řekla matka tříletých dvojčat. Naposledy hrála letos na US Open poté, co se loni snažila vrátit po mateřské pauze a vleklém zranění kotníku.

Loni v únoru se vrátila po téměř tříleté pauze, ale odehrála jen jeden zápas a sezona pak byla kvůli pandemii koronaviru na půl roku přerušená. Letos ve dvouhře odehrála 15 zápasů a pouze dva vyhrála, v deblu prohrála dokonce všech 12 utkání.

Nyní bude kapitánkou kazašského týmu v Billie Jean King Cupu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Titan
Pro mě to byla vždy sympatická hráčka, nejdřív při hře nosila brýle, ale mám pocit, že pak už je vyměnila za čočky (nebo operaci)...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist