Ty dvě se poprvé setkaly, když Hana, tehdy ještě Carmen Farkašová, přišla na konkurz do bratislavské Tatra revue. „Konkurz udělala, byla přijata, ale dlouho v Tatra revue neúčinkovala,“ vzpomíná slovenská herečka a maminka hvězdy seriálu Chlapci a chlapi Borise Slivky (†57), který před pár dny podlehl v USA infarktu.

Mohla všechny učit

„Mám pocit, že se pak vdala za velmi vlivného člověka, dramaturga a pozdějšího ředitele bratislavského divadla Nová scéna Dalibora Hegera. Byl to velmi moudrý člověk a ona věděla, že když bude v jeho blízkosti, bude to pro ni správné. Potom už prostě měla o angažmá postaráno, i když v jeho divadle nehrála,“ říká Velšicová. „Vždy věděla, na koho se přilepit, kdo jí pomůže v kariéře. Od ní jsme se to měly všechny naučit!“ nebere si servítky.

Zrodila se hvězda

Podobný postup ve výběru svých partnerů měla prý Hegerová i dále. „Po pár letech se s Hegerem rozvedla a seznámila se s Jankem Roháčem, který z ní udělal hvězdu. Každá umělkyně potřebuje mít za sebou silnou osobnost, aby se to přeneslo i do jejího projevu a měla jistotu, že když půjde do Prahy, tak za sebou někoho bude mít,“ dodává Velšicová s tím, že právě režisér Roháč ji obsadil do filmu Kdyby tisíc klarinetů, který kariéru Hegerové ještě více nakopl.

Heger a Roháč

Profesor Dalibor Heger (†80) byl jediným zákonitým manželem slavné šansoniérky. Zůstalo jí po něm nejen příjmení, ale také jediný syn Matúš (†60). Po rozvodu se skutečně zamilovala do režiséra Jána Roháče (†48). „Měla jsem to štěstí, že jsem někoho takového potkala. Mnoho lidí opravdovou velkou lásku nikdy nepozná,“ prohlašovala Hegerová.

Osud jménem Hapka

Osudovým mužem pro Hanu Hegerovou byl i Petr Hapka (†70). „Uzavřeli jsme hudební manželství,“ prohodil kdysi s úsměvem skladatel. Z jejich třicetileté spolupráce vznikl i nesmrtelný hit Levandulová.

VIDEO: Pohřeb Hegerové, který nechtěla! A proč zmizela Hüttnerová ze Slunečné.

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Hegerové, který nechtěla! A proč zmizela Hüttnerová ze Slunečné. Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
41 fotografií