InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert chrámového sboru Prachatice

    sobota 18.5 19:00 - Kostel sv. Prokopa, Strakonice

  • Šperkařský workshop

    sobota 18.5 9:00 - Hospoda Na Nové, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Písecké mládí na oseckou zkušenost zatím nemá nárok

TJ Osek A , Autor: Václav Kozma

TJ Osek A     Autor: Václav Kozma

PÍSEK - Jako jedni z posledních sportovců zahájili po dlouhé covidové pauze své soutěže stolní tenisté. V rámci 1. kola Krajské soutěže, skupiny B hostil Písek soupeře z Oseku. Duel byl jakýmsi derby, protože tři ze čtyř hráčů Oseku jsou z Písecka a k městu na Otavě mají kladný až vřelý vztah.

Mužstvo Písku patří věkovým průměrem k nejmladším v celé soutěži, mužstvo hostí je naopak úplně nejstarším. Mládí se tentokrát muselo sklonit před zkušeností. I když většina zápasů byla vyrovnaných a výsledek dlouho na vážkách, nakonec domácí odcházeli od modrých stolů s vysokou porážkou.
V celku hostí exceloval lídr týmu Libor Holman, od kterého se plný bodový zisk čekal. Překvapil Miroslav Vejda, který před sezonou přestoupil do Oseku z Týna nad Vltavou a třemi výhrami ukázal, že klub ze Strakonicka neudělal špatný obchod. Navíc se posila ke své premiéře postavila nanejvýš zodpovědně, když na vlastní náklady odjela na desetidenní soustředění do slunného Portugalska, což Miroslavu Vejdovi určitě prospělo. Se dvěma výhrami, když ke třetímu zápasu se už nedostal, splnil očekávání svých spoluhráčů František Brandýs, bývalý hráč Heřmaně. Naopak za očekáváním zůstala dvojka týmu Václav Peterka. Pro něho jedna výhra ze tří zápasů rozhodně není to, s čím by mohl být spokojený. S největší pravděpodobností doplatil na velkou chybu v životosprávě těsně před zápasem. Knedlíčková polévka a svíčková se šesti asi nebylo tím nejlepším, co by kapitánovi týmu mohlo pomoci k většímu bodovému zisku. Ani představa víkendového malování celého baráku a s tím spojené velké stěhování mu na potřebném předzápasovém klidu zřejmě příliš nepřidala... Tentokrát se však toho příliš nestalo, protože za něho bodovali ostatní spoluhráči.
Mladí písečtí borci se sezonu od sezony lepší, ale na zkušenost Oseckých to zatím nestačí. Při dalším pilném tréninku to však může být v některé z příštích sezon, nebo už v odvetě ve druhé půlce sezony, trochu jinak.

TJ Sokol Písek A - TJ Osek A 3:10
Čtyřhry 0:2: Brandýs - Vejda, Holman - Peterka
Body domácích: Černohorský 0:3, Bílý 0:2, Koza 1:2, Hanus 1:2
Body hostů: Holman 3:0, Vejda 3:0, Brandýs 2:0, Peterka 1:2

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace