Filmový a televizní svět opustil Roger Michell, režisér slavného Notting Hill

Filmový a televizní svět opustil Roger Michell, režisér slavného Notting Hill
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Filmové nebe přijalo dalšího aktéra ze světa filmu a televize, tentokrát režiséra Rogera Michella. Díky svým rodičům za svůj život poznal kus světa. Narodil se v Jihoafrické republice a několik let strávil v Damašku, Bejrútu nebo i v Praze, tehdy ještě v Československu.

Filmařině a režírování se věnoval hned od začátku, kdy po vystudování univerzity v Cambridge nastoupil jako budoucí režisér, tehdy ještě asistent režie. Podílel se také na televizní spolupráci.

Život u filmu

První velkou šanci dostal již v roce 1995, kdy podle knižní předlohy spisovatelky Jane Austenové byl natočen romantický film Persuasion. To byl první film, na kterém se Roger podílel coby samostatný režisér. Ještě tentýž rok dostal Michell za tento film ocenění za nejlepší drama Britskou akademií filmového a televizního umění.

Nothing Hill

Druhý ohlas přišel o několik let později, kdy na plátna vstoupil známý film Notting Hill. Tento film se stal opravdovým hitem, především také díky hvězdné dvojici Hugh Grant a Julia Roberts. Zajímavostí spjatou s tímto filmem je, že na konci snímku je záběr, kdy dvojice sedí na lavičce a čtou knihu Mandolína kapitána Corelliho. Toměl být další námět na natočení filmu právě Michellem. Bohužel kvůli prodělání infarktu musel Roger Michell z natáčení odstoupit a nahradil ho jiný režisér.

Další filmová práce

V roce 2002 přišla příležitost natočit film s hollywoodskou produkcí, jíž se Michell zhostil s grácií. V hlavních rolích se Samuelem L. Jacksonem a Benem Afflackem byl natočen též velmi známý snímek Incident.

S hercem Danielem Craigem spolupracoval velmi rád. Měla být natočena bondovka Quantum of Solance, co ani tentokrát bohužel neklaplo. Bylo to zrušeno prý pro nesmiřitelné důvody a rozdílné názory.

Celá jeho rodina je herecky založena. Nejprve žil s herečkou Kate Buffery, s níž vychovával dceru a syna. I obě děti se herectví věnovaly. Později pak žil s herečkou Annou Maxwell Martin, se kterou měl jednu dceru.

Zdroje: