Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Skvělý Kašík trápil třinecké střelce, ale k bodům Zlínu nepomohl

Ani 38 zákroků Libora Kašíka nestačilo hokejistům Zlína k úspěchu v 11. extraligovém kole na ledě favorizovaného Třince. Úřadující mistr prohrával s posledním týmem po první třetině gólem Zdeňka Okála, ale v polovině utkání vyrovnal Ondřej Kovařčík a ve 42. minutě rozhodl Erik Hrňa. Hosté nebodovali ani v druhém duelu od rezignace trenéra Roberta Svobody a prohráli deváté z deseti odehraných zápasů v sezoně.

Utkání Třinec - Zlín
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Zlín opět vedli dočasní trenéři Martin Hamrlík s Lubošem Jenáčkem. "Nevím, možná už někoho mají, možná ne. Beru to tak, že klub mě požádal o záskok, aby měl čas najít vhodného adepta a nemusel to šít horkou jehlou. Zatím je to na nás s Larrym a budeme bojovat dál. Myslím si, že ještě v úterý (v Pardubicích) zřejmě budeme spolu," řekl Jenáček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Zlín

Berani měli po téměř měsíci v obraně zkušeného Němce a nastoupil poprvé v sestavě se Zbořilem a Flynnem, kteří přišli na hostování z Mladé Boleslavi výměnou za kapitána Fořta. Oba se zařadili do třetího útoku ke Köhlerovi.

"Teď jsme kluky dali k sobě, aby ten skok k nám měli jednodušší. Samozřejmě se to může změnit," vysvětlil Jenáček. "Věříme, že budou góloví. Minulou sezonu hráli velkou roli v Boleslavi, která hrála výborný hokej. Věřím, že si to přenesou k nám. Byl to pro ně těžký zápas, ale své možnosti naznačili. Věřím, že pomůžou," dodal.

Největší šance se zrodily v úvodní třetině hlavně v třineckých přesilovkách. V první se blýskl sólem přes celé kluziště domácí bek Marinčin, zastavil ho až pravým betonem Kašík. Ve druhé zahrozili pro změnu hosté, ujeli do brejku dva na jednoho a proti Okálovi se vytáhl Mazanec. Jejich druhý souboj už ale vyhrál hostující útočník, který zblízka otevřel v 17. minutě druhou trefou v sezoně skóre.

Oceláři se od začátku prostřední třetiny do Zlína zakousli, soupeře přestříleli v této pasáži 17:1. Už v prvním střídaní trefil Růžička levou tyč. Nejlepší útok soutěže se prosadil až v polovině utkání, když Ondřej Kovařčík tečoval nahození Zahradníčka od modré a připsal si první gól v ročníku. Při Kašíkovi stálo i štěstí, střela Musila zacinkala na břevno.

"V první třetině jsme hlavně neplnili, co jsme si řekli, a Zlín nám odskočil," vysvětlil Ondřej Kovařčík. "V kabině poté zaznělo, že takhle hrát nemůžeme, a od druhé části bylo vidět, že chceme vyhrát. Od ní už jsme byli lepším týmem. Vytvořili jsme si hodně šancí a nakonec jsme dali dva upracované góly," dodal.

Vedení strhl na stranu domácích z nenápadné akce Hrňa, který střelou švihem z pravého kruhu k bližší tyči překonal Kašíka. Třinecký útočník se trefil v sezoně už posedmé. Zlín poté přežil oslabení a převzal na chvíli iniciativu, ale Mazanec kryl gólové šance Köhlera i Flynna.

"Asi jsem se trochu unáhlil a měl jsem to vyřešit líp. Bohužel jsem to od sebe trošku odhodil," litoval Flynn. "V tom zakončení si počínali daleko líp než my, a to asi rozhodlo," podotkl.

Domácí poté zahodili několik možností, jak pojistit náskok, a málem litovali. Sedláček však zblízka vyprášil Mazancovu výstroj a skóre se nezměnilo ani v minutu a půl dlouhé hře Zlína bez gólmana.

HC Oceláři Třinec - PSG Berani Zlín 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 30. O. Kovařčík (Zahradníček, M. Kovařčík), 42. Hrňa (Dravecký, Jaroměřský) - 17. Okál (Vopelka, Hejcman). Rozhodčí: Kika, Mrkva - Šimánek, Zíka. Vyloučení: 3:4. Bez využiti: Diváci: 3467.

Třinec: Mazanec - Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, O. Šedivý - Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.

Zlín: Kašík - P. Trška, M. Novotný, O. Němec, Matyáš Hamrlík, Gazda, Žižka, Dluhoš - Kubiš, Honejsek, T. Mikúš - Vopelka, Hejcman, Okál - Flynn, A. Zbořil, Köhler - Šlahař, P. Sedláček, Veselý. Trenér: Martin Hamrlík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články