Hlavní obsah

Sinner - Monfils 6:3, 6:4Sinner obhájil titul v Sofii, v Chicagu slaví i Peschkeová

Aktualizováno

Italský tenista Jannik Sinner po finálové výhře nad Francouzem Gaëlem Monfilsem 6:3, 6:4 obhájil titul v Sofii a získal čtvrtý triumf na okruhu. V souboji dvou nejvýše nasazených hráčů ani jednou nepřišel o servis, naopak sám získal brejk v úvodu obou setů. Šestačtyřicetiletá Květa Peschkeová získala na turnaji v Chicagu ve dvojici s Němkou Andreou Petkovicovou 36. deblový titul v kariéře.

Foto: Valentina Petrova, ČTK/AP

Italský tenista Jannik Sinner s trofejí pro vítěze turnaje v Sofii.

Článek

Dvacetiletý Sinner neztratil v Sofii ani set a potvrdil roli turnajové jedničky. Loni se v bulharské metropoli radoval z premiérového triumfu, letos k němu přidal výhry v Melbourne a Washingtonu.

Čtrnáctý hráč světa Sinner porazil o 15 let staršího Monfilse potřetí ze čtyř zápasů a zvýšil své šance na Turnaj mistrů. Po necelé hodině a půl ukončil zápas čistou hrou.

Španělská tenistka Garbiňe Muguruzaová získala v Chicagu druhý letošní titul na WTA Tour. Dvojnásobná grandslamová šampionka otočila dnešní finále proti Ons Džabúrové a Tunisanku porazila 3:6, 6:3, 6:0.

Nasazená dvojka Muguruzaová měla výrazně lehčí cesto do finále než Džabúrová, neboť dvě kola přešla bez boje po odstoupení soupeřek. V semifinále nemusela absolvovat souboj s Markétou Vondroušovou, protože českou tenistku nepustily v sobotu na kurt zažívací problémy.

Bývalá deblová světová jednička Peschkeová se radovala z prvního titulu od vítězství loni v srpnu v Cincinnati. S Petkovicovou vyhrály poprvé, ve finále porazily za hodinu 6:3, 6:1 domácí pár CoCo Vandewegheová, Caroline Dolehideová.

Turnaj mužů v Sofii (tvrdý povrch, dotace 481 270 eur):
Dvouhra - finále:
Sinner (1-It.) - Monfils (2-Fr.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
K. Skupski, O'Mara (Brit.) - Marach, Oswald (3-Rak.) 6:3, 6:4.
Turnaj žen v Chicagu (tvrdý povrch, dotace 565 530 dolarů):
Dvouhra - finále:
Muguruzaová (2-Šp.) - Džabúrová (6-Tun.) 3:6, 6:3, 6:0.
Čtyřhra - finále:
Peschkeová, Petkovicová (ČR/Něm.) - Vandewegheová, Dolehideová (USA) 6:3, 6:1.

Reklama