Klobouk dolů, z rozpadlého špejcharu vznikla nová zbrojnice
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Hrobčice – V pátek 1. října se před hasičskou zbrojnicí v Hrobčicích sešli místní, vedení obce, členové sboru dobrovolných hasičů a hosté, aby se zúčastnili požehnání nového zázemí pro tamní hasiče a jejich praporu.

Objekt zbrojnice vznikl rekonstrukcí původního špejcharu v areálu hrobčické tvrze. Ta je kulturní památkou a v současné době celá prochází nákladnou obnovou, na kterou se podařilo vedení obce získat dotaci.

0410hrobcicekz2

Po zahájení, o které se v lidovém tónu postaral dechový orchestr Mostečanka, se slova ujala starostka Jana Syslová. „Prostory hasičské zbrojnice budovala obec postupně od roku 2017 a nyní už slouží hasičům při jejich náročné práci. Dnes chceme nové prostory představit veřejnosti.“ Starostka současně uvedla hosty, kterými byly ředitel Územního odboru Teplice HZS ČR Ústí nad Labem Adolf Langer a Miroslav Svoboda z HZS Ústeckého kraje. Oba popřáli hrobčickým hasičům šťastné návraty z výjezdů a dobrý pocit z odvedené práce.

0410hrobcicekz4

Novému praporu a objektu hasičské zbrojnice požehnal po úvodních ceremoniích páter Radomír Kuchař. Slavnostně laděné páteční odpoledne uzavřela zábava na fotbalovém hřišti s kapelou Falzet. (Jednotku Sboru dobrovolných hasičů Hrobčice zřídilo zastupitelstvo v roce 2017 u příležitosti 777. výročí vzniknu obce. Sbor má cca patnáct členů a jeho velitelem je Jaroslav Pilný.)

0410hrobcicekz3

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru