Rezek ve střelecké tabulce veteránů přeskočil kamaráda Horvátha. Co by podle něj byla cesta do pekla?

Rezek ve střelecké tabulce veteránů přeskočil kamaráda Horvátha. Co by podle něj byla cesta do pekla?

Funkční veterán Jan Rezek, jehož si vytáhl do áčka Sklářů nový trenér celku ze Stínadel Jiří Jarošík, skóroval ve Fortuna:lize ve věku 39 let, 4 měsíců a 27 dnů, čímž překonal v historickém pořadí svého velkého kamaráda Pavla Horvátha, jehož odsunul na pátou pozici.

Byť těsnou prohru se Slováckem neodvrátil, na place cítit byl. "Už zápas předtím proti Olomouci to hrozilo. Trenér Kučera se mě ptal, jestli se na to cítím. Pořád máme hodně zraněných. Řekl jsem mu, že k dispozici jsem, protože v téhle situaci mu říct ne by bylo moc jednoduchý. Nechtěl jsem z toho takhle utéct. V Teplicích jsem dostal svou první ligovou šanci, furt to beru tak, že tomu klubu hodně dlužím," uvedl v pozápasových ohlasech na stránkách fkteplice.cz bývalý ofenzivní hráč Plzně či Sparty.

Gól hned ze startu mu nepochybně pomohl. Na trávníku pak vydržel 69 minut. Vydržel by i celý zápas? "Já premiéry v nových klubech mám vždycky dobré. První zápasy se mi většinou povedly. Takže jsem rád, ale na druhou stranu v podstatě je ten gól k ničemu, když nevezeme ani bod. Když jsme začali Slovácko nahánět, síly ubývaly. A trenér se sám rozhodl poslat na hřiště tři nové hráče, čerstvou krev. Myslím, že to fungovalo celkem dobře, dali jsme kontaktní gól. Jen škoda, že jsme pak už neměli žádnou šanci," smutnil exreprezentant.

I když není Jiří Jarošík o moc starší, jeho styl se mu líbí. To, zda bude ve žlutomodrém áčku pokračovat i nadále, si však odhadovat netroufá. "On je mladý ambiciózní trenér, který určitě nikomu nedá nic zadarmo. V rozhovorech říkal, že ho nezajímají žádná jména ani věk. Tak to má být. Kdo bude pracovat, šanci v lize si zaslouží. A mé pokračování? Nedokážu odpovědět. Teď je reprezentační pauza, kluci se můžou dát do pořádku, Mary už by snad měl začít trénovat. Neřeším to, uvidíme. Jsem pořád v dispozici," uzavřel na fkteplice.cz Rezek, jenž se nedlouho po ligovém comebacku "převlékl" do asistentské role a přesunoval na zápas své devatenáctky s Tempem Praha.

A jak vidí možnou záchranu? Předposlední místo po deseti kolech není žádná hitparáda. "Věřím, že se udržíme. Není tady rozhodně špatný tým. I po té chvíli, co s klukama trénuji, vidím, že jsou tu velmi talentovaní hráči. Je to celkem dobře poskládané. Chybí nám střední generace, ale pokud se do kluků nabuší buldočí povaha, nevzdávat se za žádného stavu, může se to rozjet. Je to otázka jednoho dvou zápasů, pak se může nastartovat něco jiného. Musíme tomu věřit všichni a tvrdě pracovat. Pokud dáme hlavy dolů, budeme obviňovat jeden druhého a hledat vinu někde jinde než sami v sobě, je to cesta do pekla," zakončil na fkteplice.cz velezkušený fotbalista, jenž v minulosti prošel také ruskou, kyperskou či čínskou nejvyšší soutěží.

Nejstarší střelci ve Fortuna:lize:
  1. Pavel Zavadil - 41 let a 3 měsíce
    2. Dalibor Slezák - 39 let a 9 měsíců
    3. Josef Jindřišek - 39 let a 6 měsíců
    4. Jan Rezek - 3í let, 4 měsíce a 27 dnů
    5. Pavel Horváth - 39 let a 3 měsíce
    6. Pavel Černý - 39 let a 1 měsíc

Příbram pyká za dluh s Kinguem. Exligové značce byly v tabulce odečteny tři body

Zdroj: FK Teplice