Žáček: Putinovi speciálové nemohou z Ruska. Bojí se, že je vydají k nám

04.10.2021 10:25

Historik a poslanec ODS Pavel Žáček má za to, že prezident Miloš Zeman v povolebním čase využije politický prostor k tomu, aby se tvrdě pomstil, kteří ve vrbětické kauze nehráli podle jeho představ. Podle Žáčka Zeman jasně ukázal, že mu jsou zájmy českých občanů vlastně cizí. Velkou vnitropolitickou hrozbu pro Česko vidí v hrozícím vzniku vlády ANO s podporou Okamurova hnutí SPD.

Žáček: Putinovi speciálové nemohou z Ruska. Bojí se, že je vydají k nám
Foto: repro Youtube
Popisek: Pavel Žáček v Interview plus

Anketa

Přesvědčujete své okolí o tom, koho má a nemá volit?

72%
hlasovalo: 26238 lidí

Poslanec ODS Pavel Žáček má za to, že prezident Miloš Zeman je mstivý muž, který si nenechá ujít příležitost, aby zúčtoval s těmi, kteří s ním podle jeho názoru netáhli za jeden provaz ve vrbětické kauze.

„Jednotka zvláštního určení 29155 vojenské rozvědky GRU byla zjevně rozmetána, její příslušníci již v podstatě nesmějí překročit ruské hranice, protože si nemohou být jisti, kde budou na základě mezinárodní spolupráce zatčeni a následně předáni do Velké Británie, České republiky, Bulharska či dalších zemí, kde páchali diverzní a vražedné akce. Po třech dekádách tak byly díky Vrběticím konečně narovnány česko-ruské vztahy, snížen neúnosný počet ruských diplomatů a zpravodajských důstojníků v Praze, jejichž činnost byla trnem v oku nejenom naší zpravodajské komunity, ale také bezpečnostních složek okolních států. A to všechno proti vůli prezidenta Miloše Zemana, který navíc ve své první reakci na Vrbětice opět prokázal, jak mu jsou zájmy České republiky a jejích občanů úplně cizí. A také proti vůli beznázorového Andreje Babiše, absolutně závislého na Zemanovi, oscilujícího navíc mezi Východem a Západem, a také východními kšefty kompromitovaného ministra vnitra Jana Hamáčka, jehož cesta necesta do Moskvy pod patronací Nejedlého Hradu ještě zdaleka není plně objasněna,“ nebral si servítky Žáček v rozhovoru pro Reflex.cz.

Pokud se premiérem stane lídr koalice SPOLU, tedy koalice ODS, lidovců a TOP 09, Petr Fiala (ODS), dosavadní ředitel BIS Michal Koudelka bude jmenován na dalších pět let. Jenže toho si je vědom i prezident Miloš Zeman, který bude podle Žáčka dělat všechno pro to, aby Koudelka ve vedení BIS nepokračoval. Bude se chtít opřít o Babišovo ANO, SPD Tomia Okamury a případně o komunisty, pokud se vůbec dostanou do Sněmovny.  

Pokud by vznikla vláda ANO podporovaná např. SPD, podle Žáčka by to neznamenalo nic menšího než velkou vnitropolitickou hrozbu pro bezpečnost Česka, protože Okamura by požadoval odchod ČR z EU a kdoví co ještě. Z hlediska mezinárodní politiky by Česko mohla nepřímo ohrozit Čína, pokud by vyvolala konflikt s některými partnerskými státy NATO. A totéž podle Žáčka platí u Ruska.  

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…