InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Oldies Goldies Párty s DJ Hobo

    pátek 29.3 22:00 - Hradní sklípek, Strakonice

  • Velikonoční farmářské trhy s ukázkami pletení z proutí

    pátek 29.3 9:00 - Drahkov

Zobrazit všechny události
 

Krajský přebor: Olympie Týn vyučovala v Jankově

Do utkání třináctého Jankova se čtrnáctým Týnem nad Vltavou nasadil domácí lodivod Petr Kadlec totožnou základní jedenáctku, která si v úterý bez větších potíží poradila s Čimelicemi. I přes vstřelený brzký úvodní gól to však bylo pro domácí hráče a fanoušky hodně hořké nedělní odpoledne. Olympie vyučovala v efektivitě, zápas pěti góly otočila a svého soupeře v tabulce předskočila.


Ve 3. minutě po dlouhém autu Fajtla stáhl Mravec v pokutovém území Sypala. Hostující obránce vyfasoval žlutou kartu a navíc Týn z nařízené penalty inkasoval. Jan Schönbauer střelu z penaltového puntíku uklidil nechytatelně k tyči – 1:0. Jankov byl na koni a v 7. minutě byl velmi blízko druhému přesnému zásahu. Sypalův centr vrátil na malé vápno Kroneisl, hlavičkující Voráček ale branku netrefil. Stejně dopadl o dvě minuty později po rohu Kollára střílející Lošek. Misky vah se začaly otáčet ve prospěch svěřenců trenéra Mareše po deseti minutách hry. Dopomohli mu k tomu sami Jankovští svým ledabylým bráněním. Tomáš Maxa v pokutovém území obral o balón Honnera, naservíroval vynikající přihrávku před branku a kanonýr Radim Štos si s ní věděl rady – 1:1.

Ve 21. minutě zase úřadoval druhý z Maxů v hostující sestavě. Lukáš Maxa nejprve excelentně odebral balón Mizerovi, následně vyslal nádhernou kolmicí rychlíka Radima Štose, jenž svůj únik z poloviny hřiště zakončil tak, jak se na útočníka sluší a patří – 1:2. 25. minuta přinesla třetí gól v síti gólmana Komárka. Akci Stoklasy a Dobala úspěšně zakončil Tomáš Maxa – 1:3. Třetí zakončení hráčů Olympie, třetí gól. Vrátit Jankov do hry se pokusil po centru Kollára hlavičkující Honner, ale proti byl gólman Kubík, který předvedl parádní zákrok. I čtvrté zakončení hostujících fotbalistů zavánělo brankou. Standardní situaci Dobala nasměroval hlavičkující Vařil do tyče.

Druhý poločas byl ve znamení marného tlaku Jankova. Ten sice dobýval branku Týna v podstatě celou druhou pětačtyřicetiminutovku, avšak ke gólu měli domácí daleko. Naopak dvakrát sami ještě inkasovali. V 53. minutě se po dlouhém nákopu Kubíka nedomluvili Honner s Kollárem a vytvořili velkou příležitost pro dvojici Štos – Dobal. Ti domácí obranu rozebrali do posledního šroubku a Vladimír Dobal se taktéž zapsal do střelecké listiny – 1:4. Po hodině hry byl Štos blízko hattricku, kdy mu gólovku připravil skvělým průnikem L.Maxa, ale i Komárek si včasným vyběhnutím připsal jeden úspěšný zákrok. Na potupného bůra došlo čtyři minut před koncem. Po rychlém protiútoku se se štěstím odrazil míč v pokutovém území k Vladimíru Dobalovi a ten s chladnou hlavou zamířil k tyči – 1:5. Olympie prožila v Precis aréně sladké odpoledne.

Na snímku Míši Mikešové je autor jediné branky Jankova Jan Schönbauer, na videu jeho penalta. 

SK Jankov – FK Olympie Týn nad Vltavou 1:5 (1:3)

Branky: 4. Schönbauer – 10. a 21. Štos, 25. Maxa T., 53. a 86. Dobal
ŽK 1:3 (Voráček – Mravec, Maxa T., Dumbrovský)
Střely na branku: 3:6
Střely mimo: 4:2
Rohy: 6:2
Diváci: 148
Rozhodčí: Vican Miroslav – Polák Jiří, Přibyl Jan, delegát Chlaň Jaromír
Nejlepší hráči: nikdo – Dobal, Štos

Sestavy:
SK Jankov: Komárek – Fajtl, Honner, Lošek, Beránek – Sypal, Voráček, Kroneisl (46. Řehoř), Kollár, Schönbauer (65. Kočer) – Mizera (56. Benda)
FK Olympie Týn nad Vltavou: Kubík – Boček, Vařil, Maxa L. (84. Dvořák), Mravec – Stoklasa (81. Meidl), Dobal, Maxa T., Hudeček, Dumbrovský – Štos (76. Mezera)

Obr. – Autor jediného gólu Jankova Jan Schönbauer. (foto Míša Mikešová)
Video – penalta Jana Schönbauera (autor SK Jankov)

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace