WMC/Grey buduje digitální kreativní tým, vede ho Daniel Seman

pondělí, 4. října 2021, 11:45 Aktuality, TV, Lidé MediaGuru

Do čela nově vzniklého content týmu reklamní agentury WMC/Grey se postavil Daniel Seman.

Daniel Seman, zdroj: WMC/Grey

Daniel Seman, zdroj: WMC/Grey

Do čela nově vzniklého content týmu reklamní agentury WMC/Grey se postavil Daniel Seman. Jeho osmičlenný tým úzce spolupracuje s kreativními týmy, kreativním ředitelem a digitálním oddělením a podílí se na výrobě kompletního obsahu pro digitál. V jeho režii se v agentuře vytvářejí digitální koncepty, content pro sociální sítě a další produkce pro on-line. Celý tým rozšířil idea making, videoprodukci, fotoprodukci, grafiku, motion design a copywriting.

Do WMC/Grey přišel ze společnosti Taste, kde na pozici creative team leadera vedl kreativní oddělení. Předchozí zkušenosti nasbíral v digitální agentuře Fragile media a také na volné noze. 

Nový content tým je součástí kreativního oddělení agentury, které vede David Suda. „Objem práce v digitálu a obsahu narostl takovým způsobem, že jsme se rozhodli vytvořit speciální kreativní oddělení. A stejně jako má digitální kreativa jiná pravidla než ATL kreativa, má i tato svá specifika. Proto takový tým potřebuje i svého kapitána. Z dlouhodobého hlediska by z nás měl vytvořit jednu z top agentur na obsah a digitální kreativitu,“ uvedl kreativní ředitel WMC/Grey David Suda.

„Obsahoví kreativci jsou doma v digitálním storytellingu, tedy vyprávění příběhu. Dnes už ale na trhu není skoro patrná hranice mezi ATL a BTL komunikací, vše jde ruku v ruce a velká značka musí být všude, aby ji bylo vidět. Zároveň pravidla jednotlivých on-line kanálů a rychlost jejich vývoje bývají často diametrálně odlišné od klasické reklamy,“ dodal Daniel Seman.

-mav-