Pojistka na blbost

Co přesně je pojistka na blbost a k čemu vlastně slouží? Vysvětlíme si, proč je dobré, aby jí každý měl a poradíme, jak si ji snadno a rychle sjednat.

Pojistka na blbost je lidové označení pro pojištění odpovědnosti, které se ovšem velmi hojně užívá. Pojištění odpovědnosti lze sjednat jak soukromé ( pro osobní potřebu v občanském životě), tak i pojištění odpovědnosti v zaměstnání nebo pojištění nájemce bytu (to je často u nájemce bytu vyžadováno pronajímatelem) případně pojištění odpovědnosti vlastníka nemovitosti.

Pojistku na blbost v běžném občanském životě využijte například tehdy, pokud něco rozbijete kupříkladu v obchodě, pokud se vám podaří vytopit sousedy nebo třeba když váš mazlíček zakousne sousedovi slepice a nebo omylem způsobí dopravní nehodu. Jedna pojistka kryje všechny tyto škody nejen vám, ale i všem členům vaší domácnosti (včetně neposedných dětí a zvířecích mazlíčků, jak už jsme psali). Základní pojištění je již od 450 Kč za rok a kryje až do výše dvou milionů korun.

Čím aktivnější život žijete, tím větší šance na případnou nehodu je, a proto doporučujeme i vyšší limity pojištění.

Sjednání je velmi snadné. Zvolíte si typ pojištění odpovědnosti: na výběr máte mimo pojištění odpovědnosti v občanském životě i pojištění nájemce bytu, pojištění odpovědnosti za škodu zaměstnance a nebo pojištění odpovědnosti vlastníka nemovitosti. V dalším kroku si zvolíte výši krytí a případné připojištění a pak už pouze zadáte svoje základní údaje a návrh smlouvy je hotov. Jakmile dojde k zaplacení, smlouva se stává platnou a vaše pojištění odpovědnosti je tak plně funkční.

Stejné je to i u pojištění odpovědnosti zaměstnance (vás). Zaměstnavatel (váš šéf) má ze zákona nárok po vás požadovat až 4,5 násobek vaší průměrné mzdy, pokud mu způsobíte škodu. A pro tyto případy je velmi výhodné mít právě pojistku na blbost v zaměstnání.

Pojistka na blbost je obvykle sjednána za pár chvilek, není nijak finančně náročná, ale dokáže zachránit doslova milionové škody. Neváhejte a pořiďte si ji.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »