Hlavní obsah

Přestaňte zpívat o psím mase, je to rasistické! vyzývá fanoušky bývalá hvězda Manchesteru United

Bývalý záložník Manchesteru United Pak Či-song apeloval na fanoušky anglického klubu, aby přestali zpívat píseň, která obsahuje rasový stereotyp o jeho rodné Jižní Koreji. Zpívá se v ní totiž o pojídání psího masa, a to nyní většina Korejců považuje za velice nepříjemné a urážlivé.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Bývalý záložník Manchesteru United Park Či-song v zápase legend proti Bayernu Mnichov

Článek

Či-song v United působil v letech 2005-2012 a rychle se stal velkým miláčkem publika. Fanoušci na jeho „počest" zpívali píseň, která však obsahuje hanlivý text o Korejcích, kteří jedí psí maso.

Píseň je na Old Trafford slyšet i devět let po jeho odchodu z klubu a bývalý záložník nyní apeloval na fanoušky, aby ji přestali zpívat, protože její slova jsou pro něj a pro jeho krajany zraňující.

Čtyřicetiletý Pak řekl, že ho k tomu přimělo to, že minulý měsíc, když Wolves představili jihokorejského útočníka Hwang Hi-čchana, slyšel fanoušky United zpívat tuto píseň na Molineux. „Je mi opravdu moc líto, že to slyšel, řekl Či-song v podcastu UTD.

„Vím, že to fanoušci nemysleli zle, ale přesto cítím, že je musím poučit. To slovo, které se v písni zpívá (psí maso) je v dnešní době obvykle rasovou urážkou Korejců. Přestaňte ho prosím používat," vyzval příznivce Či-song.

Bývalý reprezentant a účastník tří mistrovství světa ve fotbale řekl, že toto konkrétní slovo je pro Korejce velice nepříjemné, protože i když dříve v historii se opravdu psí maso v Koreji jedlo, dnes se doba změnila a mladší generace ho nesnáší.

Klub Premier League Paka Či-songa podpořil. „Manchester United plně podporuje Či-songovy komentáře a vyzývá fanoušky, aby respektovali jeho přání.

Reklama