Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...

6 REIT akcií, které doporučuje samotný Jim Cramer – Proč byste do nich měli investovat i vy?

Publikováno
6 REIT akcií, které doporučuje samotný Jim Cramer – Proč byste do nich měli investovat i vy?
Zdroj: cnbc.com

Trh pomalu vstupuje do svého slabšího období, což znamená, že se stává i lehce nestabilním. Proto se někteří investoři začínají poohlížet po akciích, které jim dokážou nabídnout bezpečí. Toho si všimnul i samotný Jim Cramer, bývalý hedgefondový manažer a oblíbený moderátor pořadu Mad Money na CNBC, podle kterého jsou správnou volbou REIT.

Ty jsou obecně považovány za velmi stabilní, a navíc i rezistentní vůči vývoji širokého trhu. V letošním roce cena jejích akcií začala růst raketovou rychlostí, poté co do nich ve velkém investovali investoři ze strachu z rostoucí inflace. Podle Cramera mají REIT stále dostatek prostoru pro další růst, a to i na straně dividend.

Dnes jsme pro vás vybrali 6 REIT akcií, do kterých se podle Jima Cramera vyplatí investovat.

1. American Tower

Poznámka

Tržní hodnota společnosti: 123,1 miliardy dolarů

Dividendový výnos: 1,8 %

Načítání
Načítání
Kupte si akcie AMT Váš kapitál může být ohrožen*

Logo sponzora Koupit!

American Tower (AMT) je jednou z největších REIT podnikajících v komunikační infrastruktuře. Ve svém portfoliu má okolo 180 tisíc komunikačních věží rozmístěných po celém světě. Nejen díky nim se stala i jedním z velkých hráčů v oblasti 5G.

Jelikož se během pandemie výrazně zvýšila potřeba datového přenosu, byla American Tower jednou z mála společností, která i přesto dokázala vytvářet zisky. To je jedním z důvodů proč se Cramer domnívá, že je tento titul skvělou volbou v dobách nejistoty.

2. Crown Castle

Poznámka

Tržní hodnota společnosti: 75,7 miliardy dolarů

Dividendový výnos: 2,92 %

Načítání
Načítání
Kupte si akcie CCI Váš kapitál může být ohrožen*

Logo sponzora Koupit!

akcie crown castle

Crown Castle (CCI) se stejně jako American Tower angažuje v komunikační infrastruktuře. V současnosti vlastní více než 40 tisíc telekomunikačních věží, díky kterým profituje na rostoucí 5G síti. Společnosti výrazně pomohla její přeměna v REIT, ke které po dlouhém váhání přistoupila až v roce 2014.

Od té doby nabízí svým investorům návratnost okolo 17,8 % ročně (roční návratnost S&P 500 se pohybuje průměrně okolo 14,5 %). Cramer považuje za největší výhodu Crown Castle její investování do rozšíření internetové sítě v hustě obydlených oblastech. Tím by se mohly zvyšovat její zisky a zároveň i dividendy, které plánuje dlouhodobě navyšovat o 7 až 8 % ročně.

3. Simon Property Group

Poznámka

Tržní hodnota společnosti: 44,2 miliardy dolarů

Dividendový výnos: 4,48 %

Načítání
Načítání
Kupte si akcie SPG Váš kapitál může být ohrožen*

Logo sponzora Koupit!

Simon Property Group (SPG) je REIT investující do obchodních center, kterých vlastní přes 200, a to nejen v Severní Americe, ale i Asii. V minulém roce mu pořádnou ránu uštědřila pandemie koronaviru, kvůli které byla většina obchodů uzavřená. V návaznosti na to byl nucen snížit své dividendy téměř o 40 %.

Od té doby se mu začalo dařit a po dosáhnutí pozitivních výsledků v prvním a druhém čtvrtletí letošního roku navýšil své dividendy o 8 a 7 %. Podle Cramera vlastní společnost jedny z nejlepších a nejoblíbenějších obchodů v USA, což by mělo jeho akcie opět nakopnout k růstu.

4. Prologis

Poznámka

Tržní hodnota společnosti: 92,2 miliardy dolarů

Dividendový výnos: 1,97 %

Načítání
Načítání
Kupte si akcie Prologis Váš kapitál může být ohrožen*

Logo sponzora Koupit!

Prologis (PLD) je REIT akcie, která investuje primárně do průmyslových nemovitostí, kterých aktuálně vlastní okolo 4 700. Své portfolio se snaží stále rozšiřovat o další nemovitosti včetně těch, které buduje ze svých vlastních prostředků.

Mezi její zákazníky se řadí velké úspěšné společnosti jako Amazon, Home Depot, UPS, FedEX či XPO Logistics. Cramer předpokládá, že Prologis dokáže svým akcionářům nabídnout vysokou návratnost a dlouhodobý růst.

5. Ventas

Poznámka

Tržní hodnota společnosti: 21,7 miliardy dolarů

Dividendový výnos: 3,25 %

Načítání
Načítání
Kupte si akcie Ventas Váš kapitál může být ohrožen*

Logo sponzora Koupit!

ventas akcie

Ventas (VTR) je REIT působící v odvětví zdravotnictví, které se během minulého roku potýkalo s pandemií koronaviru. Společnost ale naštěstí disponuje dostatečně diverzifikovaným portfoliem, ve kterém jsou zahrnuty kromě pečovatelských zařízení i centra přírodních věd, kanceláře zdravotnických středisek a zdravotnická centra. Ventas musela i přesto přistoupit ke snížení dividend. Cramer je však přesvědčen, že by se společnosti opět mělo začít dařit a nevylučuje ani brzké navýšení dividend.

6. Innovative Industrial Properties

Poznámka

Tržní hodnota společnosti: 5,6 miliardy dolarů

Dividendový výnos: 2,29 %

Načítání
Načítání
Kupte si akcie IIPR Váš kapitál může být ohrožen*

Logo sponzora Koupit!

Innovative Industrial Properties (IIPR) je poměrně nestandartní REIT, která investuje pouze do nemovitostí, které jsou spojené s prodejem, pěstováním či zpracováním léčebného konopí. Ve svém portfoliu má již 72 nemovitostí napříč USA, které pronajímá převážně dlouhodobě (v průměru na 17 let).

Cramer chválí u IIPR především její schopnost navyšování dividend již šest čtvrtletí v řadě, přičemž věří, že by tomu tak mělo být i v budoucnu. Ještě větší růst předpokládá v případě, že se podaří uzákonit legalizaci konopí ve všech státech USA.

Shrnutí

REIT akcie jsou obecně dobrou volbou pro všechny investory, kteří se snaží vybudovat kvalitní pasivní příjem nebo jen chtějí lépe diverzifikovat své portfolio. Jelikož jen málokdy odpovídají na výkyvy trhu, jsou skvělou volbou v dobách jeho propadu nebo rychlého růstu inflace.

Většina REIT akcií na tomto seznamu zaujímá dominantní postavení ve svém odvětví, což jim zajišťuje potřebnou stabilitu do budoucna (společně s charakteristikou jejich podnikání). Právě na to by se měla většina investorů zaměřit v případě, že hledají kvalitní akciové tituly do svého portfolia.

Navíc sektory zdravotnictví, telekomunikací a léčebného konopí mají vysoký potenciál k budoucímu růstu. Pokud tedy hledáte akcie, které ochrání vaše finance před většími výkyvy trhu, měli byste zvážit investici do akcií REIT. Ani ty nejsou bez rizika, a proto před samotnou investicí zvažte, zda vás případná ztráta nemůže jakkoli ohrozit. O tom, co je to tolerance rizika si můžete přečíst v našem článku – Tolerance rizika – Co to je, proč bychom ji měli znát a jak ovlivňuje naši investiční strategii?

Líbil se vám tento článek?
6
0

Autor

Milovnice a nadšenkyně do financí, investování a kryptoměn. O finančních, ale i technologicky laděných tématech píše již od roku 2016. Kromě akciových trhů s nadšením sleduje nejnovější trendy v oblasti startupů, ale i velkých hráčů v široké škále odvětví od e-commerce a AI až po elektromobilitu nejen ve světě, ale i v našem malém českém rybníčku.

Nikola se však věnuje i tématům spojených s bankovnictvím, pojišťovnictvím či půjčkami, jejichž recenzování věnuje podstatnou část svého času. Ve všech případech jí však záleží na tom, aby si její texty našly cestu nejen ke zkušeným čtenářům a investorům, ale i úplným nováčkům ve světě financí.

Přečíst více

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (1 komentář)

Připojte se k diskuzi

Pro přidání komentáře se prosím přihlašte ke svému uživatelskému účtu.

Daniel

Dobre spolecnosti, ale ne ke koupi, jsou aktualne predrazene

Recenze
TOP Nejlepší brokeři
Při obchodování CFD s tímto poskytovatelem ztrácí 76 % účtů retailových investorů peníze.
U 66,02 % retailových investorů došlo ke vzniku ztráty.
Při investování a obchodování hrozí ztráty. Vaše investice mohou stoupat i klesat a můžete získat zpět méně, než jste investovali.
U 51 % retailových investorů došlo při obchodování CFD u této společnosti ke vzniku ztráty.
Investování zahrnuje rizika ztrát.‎