TOPlist

Instagram, WhatsApp i Facebook řeší celosvětový výpadek

Instagram Unsplash Brett Jordan

Facebook dnes potkal velký výpadek, který se bohužel netýká jen samotné sociální sítě, ale i Messengeru, aplikace WhatsApp, Instagramu, a dokonce nefunguje ani Oculus.

Na Twitteru se mezitím vyjádřil mluvčí Andy Stone. Přiznal, že jejich služby postihl výpadek, a zároveň oznámil, že pracují na jeho odstranění. Výpadek je celosvětový, protože problémy jsou hlášeny z USA, Brazílie, Kuvajtu a také u nás. Výpadek nastal zhruba v 17:20 a skončil po více než šesti hodinách. Jednalo se tak o jeden z nejdelších výpadků těchto služeb za celou jejich historii.

Při pokusech o načtení Instagramu se zobrazí pouze hláška „5xx Server Error“. Facebook se nedaří načíst vůbec. Ačkoliv zatím není úplně zřejmé, kde je problém, zdá se, že na vině je DNS.

Na Twitteru se zatím začínají hromadit vtípky na účet Facebooku. Docela trefně se k nim přidal například i Google. Doufejme, že se brzy podaří všechny služby opět zprovoznit.

Autor článku Adam Bělunek
Adam Bělunek
Baví mě Apple, kvalitní audio-video technika a obecně chytrá řešení, která fungují. Volné dny se snažím trávit na kole v bikeparcích a trailcentrech, nebo na horách s batohem na zádech. Užívám si dobrou hudbu, občas zajímavou knihu a rád cestuji.

Kapitoly článku