Hlavní navigace

Česká televize nasadí na politiky v předvolební debatě umělou inteligenci

4. 10. 2021

Sdílet

Zdroj: ČT
Česká televize chystá na středeční večer předvolební superdebatu. Kromě moderátorky Světlany Witovské bude dotazy politikům pokládat také umělá inteligence Matylda.

Virtuální moderátorka se jmenuje Matylda a stojí za ní pražská Alpha Industries. Společnost, která má už s umělou inteligencí v televizních pořadech zkušenosti. Matylda má mít natrénováno obrovské množství znalostí z knih, Wikipedie také z politických reálií. Autoři jí předhodili kompletní programy politických stran. Umělá inteligence bude jednotlivým kandidátům pokládat otázky.

„Je v ní tisíce knih, celá Wikipedie z řady zemí. Jedná se o obrovské množství lidských znalostí. Ve druhé části jsou politické reálie o našich kandidujících stranách a jejich zástupcích,“ říká o Matyldě její autor a ředitel Alpha Industries Jan Tyl.

„Myslím, že dokáže splnit roli fantastického rešeršisty a zároveň vymyslet otázky, které jsou překvapivé,“ doplňuje dramaturgyně superdebaty Martina Riebauerová.

zdroj: ČT

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.