Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Rudolf Hrušínský ml. slaví 75: Nestárnoucí pan Pešek z Ulice nebo patolog z Byl jednou jeden polda

Nestárnoucí pan Pešek z Ulice: Rudolf Hrušínský ml. slaví 75
Zdroj: Se souhlasem TV Nova / Profimedia
+ Další fotografie
výročí

Jeden z nejoblíbenějších českých herců Rudolf Hrušínský mladší slaví 75. narozeniny. V posledních letech je známý především pro svoji roli pana Vlastimila Peška v nekonečném seriálu Ulice. Na svém kontě má ale desítky dalších rolí jak filmových, tak seriálových. 

Legenda české filmové kinematografie Rudolf Hrušínský mladší je český herec, syn herce Rudolfa Hrušínského staršího, starší bratr herce Jana Hrušínského a otec Rudolfa Hrušínského nejmladšího.

V roce 1974 absolvoval DAMU a začal hrát v Činoherním klubu, ve kterém strávil dvacet sezon. Kromě divadla, hereckých a seriálových rolí patří k úspěšným českým dabérům.

Rudolf Hrušínský mladší hrál v celé plejádě filmů, jako například Rozpuštěný a vypuštěný, Postřižiny, Slavnosti sněženek, Vesničko má středisková, Dobří holubi se vracejí, Obecná škola, Černí baroni nebo Obsluhoval jsem anglického krále.

Nestárnoucí pan Pešek

Od roku 2005 hraje Rudolf Hrušínský mladší v nekonečném seriálu Ulice postavu důchodce a vášnivého rybáře Vlastimila Peška.

Dříve se často scházel s učitelkou Miriam Hejlovou, kterou hrála Hana Maciuchová. Hejlová se v roce 2008 přistěhovala a žili spolu.

Později se rozešli, ale zůstali přáteli. V roce 2019 žil s Amálií Peškovou Seidlovou, kterou si vzal.

Kromě toho má také starší sestru Marii a vnučku Adrianu, která mu nedávno porodila pravnouče a snad přestala dělat problémy.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy