Zde může být vaše reklama.

Otec i syn za Sigmu Jiří Spáčil dohání svého tátu Michala

Jiří Spáčil dohání svého tátu Michala

foto: Petr Pelíšek

05. 10. 2021 - 08:13

V sobotním utkání v Praze proti Bohemians nastoupil na posledních šestnáct minut odchovanec SK Sigma Olomouc Jiří Spáčil (1999). Talentovaný záložník je v kádru třetiligového béčka, vzhledem k marodce v prvním týmu se nyní dočkal i premiéry v české nejvyšší soutěži.

Spáčil je oporou třetiligového béčka, v deseti kolech nastřílel pět branek. Nyní ji patří mezi hráče, kteří se dokázali dostat do nejvyšší soutěže. Navazuje tak na svého otce Michala (1974), který před dvaceti lety působil dvě sezony v SK Sigma Olomouc. Mimochodem Michal Spáčil ještě stále hraje, je oporou FC Sigma Hodolany.

V profesionálních soutěžích si zahráli i další synové bývalých hráčů SK Sigma. Byli nebo jsou to Radek Drulák ml., Jiří Vít ml., Ondřej Kalvoda nebo Josef Mucha, žádný z nich ale nehrál první ligu za Sigmu.

Michal a Jiří Spáčilovi nejsou jedinou dvojicí otec a syn, která si zahrála první ligu v SK Sigma Olomouc.

Oto a Martin Vyskočilovi
Oto Vyskočil patřil do party, která začala budovat slávu olomoucké Sigmy, byl v základní sestavě při historicky prvním utkání Hanáků mezi elitou. Martin Vyskočil si zahrál první ligu kromě Sigmy ještě za České Budějovice a Zlín, působil také na Slovensku – v Žilině, Prešově a Trnavě, je slovenským mistrem se Žilinou. V současné době hraje za divizní 1.HFK Olomouc, stejně jako jeho dvojče Michal.
Oto odehrál za Sigmu 109 utkání, dal 3 branky. Martin 72 zápasů, dal 4 góly.

Milan a Milan Kerbrovi
Milan Kerbr starší je jedním z nejlepších útočníků v historii hanáckého klubu. Za SK Sigma nastřílel 35 branek, byl u památných zápasů v Poháru UEFA, má stříbro z EURA 1996. Milan Kerbr mladší udělal v Olomouci první fotbalové krůčky, pak se na Andrův stadion vrátil už na závěr kariéry, kterou mu ukončily zdravotní problémy. Nyní v klubu působí jako asistent trenéra a vedoucí mužstva.
Milan starší odehrál za Sigmu 141 utkání, dal 35 branek. Milan mladší 13 zápasů, dal 2 góly.

Radoslav a Radek Látalovi

Radoslav Látal je nejúspěšnějším odchovancem Sigmy. Člen stříbrného národního týmu z EURA 1996 je vítězem Poháru UEFA se Schalke 04, českým mistrem s Baníkem Ostrava, ligu hrál také za Duklu Praha. Od roku 2007 se věnuje profesi trenéra. Radek Látal hraje v nejvyšší soutěži třetí sezonu, do áčka se dostal pod vedením svého otce. V současné době patří do kádru SK Sigma.
Radoslav odehrál za Sigmu 137 utkání, dal 12 branek, Radek 40 zápasů, dal 1 gól.

Pavel a Ondřej Hapalovi
Pavel Hapal byl prvním odchovancem SK Sigma, který se dočkal přestupu do zahraničního velkoklubu. S německým Bayer Leverkusen vyhrál národní pohár. První ligu hrál také za Duklu Praha a Spartu Praha, se kterou má mistrovský titul. Od roku 2003 se věnuje profesi trenéra. Jako kouč má titul se Žilinou, dva a půl roku trénoval slovenský národní tým. Ondřej v elitní soutěži debutoval v sezoně 2020/2021, nyní je na hostování v třetiligové Kroměříži.
Pavel odehrál za Sigmu 141 utkání, dal 47 branek, Ondřej 2 zápasy.

Radek a Martin Šindelářovi
Radek Šindelář byl rovněž skvělým útočníkem ve slavné pohárové době Hanáků na začátku devadesátých let. První ligu hrál také za Zbrojovku Brno, Slavii Praha, Bohemians Praha nebo Cheb. Martin hraje první ligu od sezony 2012/2013. Po třech letech odešel ze Sigmy do Baníku Ostrava, nyní hraje za MFK Karviná.
Radek odehrál za Sigmu 28 utkání, dal 6 branek. Martin 65 zápasů, dal 3 góly.

Další články