Detail příspěvku: Léčitelé, jasnovidci a mágové

Léčitelé, jasnovidci a mágové

autor: | Říj 5, 2021 | Společnost | 0 komentářů

Návštěvy: 242

Tak se jmenuje kniha, která nedávno vyšla v nakladatelství Eminent. I její podtitul nepochybně zláká ty z nás, které tato tajuplná oblast (ne)vědění zajímá. Jiří Kuchař, autor publikace, umí psát zajímavě a chytře.  S mnoha známými osobnostmi se dobře zná, anebo se s nimi během života opakovaně potkával.

Z textu je navíc zřejmé, že o nich v žádném případě neřekl všechno. To nejvíc tajemné a záhadné nepopisuje, protože by mu asi uvěřil málokdo; ovšem to, co v knize přečtete, vás donutí k zamyšlení, jak a co opravdu je mezi nebem a zemí.

Vybrali jsme pro vás několik jmen, které pravděpodobně budete znát, a několik miniúryvků z jejich života.

Milan Calábek (na snímku s autorem knihy)

Calabek Kuchar

„…působil jako dramaturg a autor, mj. v Divadle Na Vinohradech,“ píše J. Kuchař. „Později ho evidentně bavilo skákat bosýma nohama na střepy nebo si na holém břiše nechat roztloukat kusy betonu. V jeho podání to vypadalo tak přirozeně, jako by to mohl dělat každý…“

Zdeněk Rejdák

V roce 1980 založil a vedl Výzkumné pracoviště pro psychotroniku a juvenologii, které stejně jako Kahudovu Psychoenergetickou laboratoř zřizovala VŠCHT. Prošel soukromou školou Břetislava Kafky: „Když vešel do zaplněného sálu, kde se konala psychotronická konference – konkrétně v Riu de Janeiro ještě před rokem 1989 – lidé vstávali a vztahovali k němu ruce. Byl to neuvěřitelný pohled…“

Lectele jasnovidci...

Valdemar Grešík

Pohledy do těla a duše, píše autor. Ano, to mohu potvrdit. Několikrát jsem se s ním setkala – jako novinářka i jako pacientka – a okamžitě jsem tušila, že o mně ví všechno.

Jednou tam byl se mnou jeden „nevěřící Tomáš“, aby ho fotil, a i ten musel uznat, že na TOM, přesněji řečeno na NĚM něco je. A to hodně. Vyrábí skvělé bylinné směsi a další produkty, nekupuju jiné.

Stanislav Grof

Při experimentech s LSD, kterých zažil aktivně či pasivně tisíce, si všiml momentu, kdy lidé začnou zrychleně dýchat. „Sám jsem něco podobného prožil při amazonských rituálech ayahuasky,“ píše autor.

Objevil holotropní dýchání jako možnost vyvolání jiných stavů vědomí pomocí řízeného intenzivního dýchání.

A mnoho dalších, například

Karel Kožíšek – brněnský Mistr podvědomí,

kresba Karla Koziska

kresba Karla Kožíšska

Bohumil Hrabal – příběhy nejen od Zlatého tygra,

Stanislav Motl – hledající a nacházející,

Josef Jonáš – autor Křížovky života, kterou mnozí z vás máte v knihovně a který se v lékařském světě ve své době stal pojmem.

A Karel Gott nebyl jen „obyčejný Zlatý slavík“: „Během svých pobytů v Německu se v době, kdy u nás Rudé právo o něčem podobném nepsalo, se celkem běžně setkával v tisku nebo v televizi s parapsychologickými fenomény různého druhu z oblasti telepatie nebo telegnóze, získávání informací na dálku,“ píše Jiří Kuchař. „Opravdu měl přehled a znal i události spojené s telekinezí, které se odehrávaly v bavorském Rosenheimu, věděl o významu jasnovidného Wolfa Messinga pro Stalina…“

„Jednou jsem se ho zeptal na jeho hlas, který je výjimečný a sotva napodobitelný. Zajímalo mě, jak vlastně vytváří tón. Jiří, řekl mi, položte mi ruku na záda. To jsem udělal a držel ji na páteři někde v oblasti pod lopatkami. Začal zpívat a hlas mu vycházel jakoby zespodu z páteře. Připadal jsem si jako při pralesním rituálu, když šaman zpíval svoje ícaro…“

Nalákali jsme vás k přečtení knihy? Myslím, že ji budete číst doslova jedním dechem…

Jana Ulíková

[sexy_author_bio]

Článek pro vás napsala:

Avatar
Jana Ulíková (Vltavína) Panna
Fakulta sociálních věd a publicistiky UK. Neúnavná propagátorka zdravé stravy a životního stylu. Miluje kameny a polodrahokamy, má o nich fůru knih a věří, že mají velkou moc. Musí to tak být, když rostou v zemi tisíce let. Ráda by mluvila jenom s milými lidmi, což nejde, a to je zoufalé, a taky by si dala koktejl s Betty MacDonald.
 
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Aktuální motto

„Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne.“
Václav Havel
 

Luna

Luna přibývá Co to znamená?
a nachází se v PANNĚ. Jak to působí?

AdSense

Vaše jméno

Jméno Rostislav je původem slovanské. Máme poměrně málo slovanských jmen a většinou jsou to „slavové“ a „milové“. Rostislav vznikl od staroslova „rostit“ (rastit) = „šířit“ a „sláva“. Rostislav je tedy „ten, kdo šíří slávu“. V ČR je 791 Rostitslavů.

V celosvětovém kalendáři je dnes

Dnes není žádný mezinárodně významný den.

Nejnovější komentáře

Výklady pro Vás od Vás

Výklady Pro Vás Od Vás

Kameny pro ženy

kameny-pro-zeny

INTELIGENTNÍ SMART ZRCADLA

Škola tarotu

Škola tarotu

Runová magie – škola

runová magie

Ankety

Ponechali byste název pásky proti smrti pro reflexní prvky?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

Sešit na vaření

sešit na vaření

Příspěvky od Popelek

Vyfotili jste něco zajímavého?

Podělte se se všemi! Zašlete foto na redakce@popelky.cz

Statistiky

  • 170
  • 374
  • 23 349
  • 361 351
  • 2 418 502
  • 3 795
  • 28
  • 1 846
0 Shares
Share
Tweet