Best of Česko

To nejlepší z HBO GO
Best of Česko
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Dnes se podíváme na ty nejlepší z nejlepších
  • Zaměříme se na nejoblíbenější seriály českých diváků

Prozkoumali jsme nejlepší filmy na HBO GO podle našeho výběru. Teď je řada na vás, divácích. Pojďme se podívat, jaké jsou vaše nejoblíbenější seriály.

Hra o trůny (Game of Thrones)

Dramatický fantasy seriál, který vytvořili David Benioff a D. B. Weiss. Tvůrcům jako předloha sloužila fantasy sága Píseň ledu a ohně od autora R. R. Martina, který se na natáčení seriálu také podílel. Seriál se natáčel na několika místech po celém světě, například ve Španělsku, Maroku nebo v Chorvatsku. Má dohromady osm sérií. První měla premiéru na HBO 17. dubna 2011. Hra o trůny získala mnoho nominací a několik z nich proměnila na ceny.

Příběh se odehrává v Západozemí v Sedmi královstvích. V temném středověku žijí nemilosrdní rytíři, čarodějové a draci. Král Robert Baratheon požádá lorda Eddarda Starka, aby jel na jih a pomohl mu s královstvím. Z jihu se ale ještě nikdo nikdy nevrátil. Trůn na východě ale ohrožuje princezna Deanerys a její bratr Viserys. Jejich rod Targaryenů vládl Západozemí mnoho let, dokud nebyl sesazen. Jon Snow odjíždí k hranicím, aby se stal členem bratrstva a musí začít chránit království.

Zajímavosti

  • Po celou dobu natáčení měl štáb zakázáno cokoliv fotit.
  • Soundtrack se nahrával v Praze.
  • Každý díl poslední série vyšel na 15 milionů dolarů.

Nejoblíbenější seriál posledních několika let. Z každé strany slyšíte jen chválu. A my se přidáváme. Seriál vás pohltí hned od samotného začátku. Skvěle vybraní herci, kteří své role odehráli na jedničku. A nemůžu zapomenout ani na úžasné vizuální efekty, které nás okouzlí krajinou středověku.

Příběh služebnice (The Handmaid's Tale)

Dramatický seriál, který vytvořil Bruce Miller. Byl natočen podle stejnojmenné knížky autorky Margaret Atwood z roku 1985. Seriál měl premiéru 26. dubna 2017. V letošním roce vyšla čtvrtá řada, ale už je potvrzená i pátá. Zatím nevíme, kdy vyjde. Příběh služebnice získal osm cen Emmy a dva Zlaté glóby.

V budoucnosti budou Spojené státy zničeny během občanské války. Na tomto území vznikne totalitní teokratická vláda, která se bude nazývat Gileád. Na tomto území extrémně klesne míra porodnosti z důvodu přenosných nemocí a velmi znečištěného životního prostředí. Vytvoří se nové společenské uspořádání. Ženy se musí ve všem podřídit mužům. Následně dochází k zatčení zbylých plodných žen, které se nazývají služebnice. Tyto ženy jsou rozděleny do rodin mocných, kde jsou nuceny k sexuálnímu otroctví, aby otěhotněly a přivedly na svět dítě pro daný manželský pár.

Zajímavosti

  • Autorka knihy Margaret Atwood řekla, že inspirací pro její knihu jí byl román 1984 od autora George Orwella.
  • Hlavní hrdinka, herečka Elisabeth Moss, dostává za natočení jedné epizody milion dolarů.
  • Herečka Alexis Bledel, kterou můžeme znát ze seriálu Gilmorova děvčata, byla nominována za svou roli na cenu Emmy.

Tento seriál se vám zavrtá pod kůži a nebude chtít vylézt. A pokud jste slabší povahy, připravte se, že vám u jeho sledování moc dobře nebude. Po celou dobu panuje ponurá atmosféra. Chvílema až naskakuje husí kůže. A když si pak ještě uvědomíte, že by to mohla být i naše budoucnost, máte postaráno o silně depresivní zážitek. Nic z toho ale nemyslím zle. Seriál je skvěle natočen. Elisabeth Moss svoji roli zahrála perfektně. Rozhodně doporučuji.

Mare z Easttownu (Mare of Easttown)

Seriálové kriminální drama, které vytvořil Brad Ingelsby, jenž napsal i scénář. Vznikla pouze jedna řada. První díl měl premiéru 18. dubna 2021. Seriál dostal pozitivní ohlasy od kritiků a byl nominován na 16 cen Emmy a získal čtyři. Zatím není jasné, jestli se dočkáme i druhé řady.

Detektivka Mare Sheehan vyšetřuje vraždu v malém městečku. Mare byla před 25 lety hrdinkou basketbalového mistrovství a všichni ji za to doteď obdivují. Jenže už je to rok, co není schopná vyřešit případ pohřešované dívky. Lidé na malém městě začínají pochybovat o jejich schopnostech. Jenže kromě práce musí řešit rozvod, boj o opatrovnictví a další věci.

Zajímavosti

  • Městečko Easttown doopravdy existuje, dokonce se také nachází v Pensylvánii. Tvůrce seriálu Brad Ingelsby se tam narodil.
  • Hlavní hrdinka Kate Winslet trvala na tom, aby se všichni herci naučili pensylvánský přízvuk, kvůli lepší autentičnosti. Není ale vůbec jednoduchý, takže měli učitelku.
  • Pro Kate to byla první role v celé její kariéře, kde používala zbraň.

Kate Winslet je paní herečka. Umí se do svých rolí dokonale vcítit a zahraje je bez chyby. A to je samozřejmě i případ tohoto seriálu. Mare z Easttownu není obyčejné krimi. Dotýká se také bolavých témat dnešní Ameriky. Tvůrci si dali opravdu záležet, je to promyšlené, vypilované do posledních detailů. Další seriál, na který jen tak nezapomenete.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze