Fanoušci Karla Gotta se konečně dočkají, do kin jde unikátní dokumentární film Karel

Minulý týden v pátek uplynuly už dva roky ode dne, kdy nás navždy opustil Karel Gott. Díky svým nesmrtelným písním s námi ale žije dál. Navíc se jeho příznivci konečně dočkají dlouho očekávaného snímku, na kterém zpěvák až do posledních chvil pracoval. Celovečerní dokumentární film s jednoduchým názvem Karel měl slavnostní premiéru v pondělí čtvrtého října.

Rok po Karlově boku

Film naprosto jedinečným způsobem přibližuje divákům poslední rok života Karla Gotta. Režisérka Olga Malířová Špátová doprovázela zpěváka a jeho rodinu dá se říct na každém kroku. Kromě toho zpěvák ve filmu samozřejmě vzpomíná na některé okamžiky ze svého bohatého života a kariéry. Oficiální premiéra snímku se konala ve Slovanském domě a nenechala si ji ujít celá řada známých osobností a blízkých Karla Gotta. Několik dní před premiérou tvůrci zveřejnili trailer k filmu, který ale překvapivě obsahuje záběry, které ve filmu samotné diváci neuvidí. Natočeného materiálu totiž bylo tolik, že nebylo možné všechny záběry do filmu dostat. Na výsledné podobě snímku s režisérkou po mnoho měsíců spolupracovala Ivana Gottová.

Rodina i kolegové

Kromě Karlovy manželky Ivany s oběma jejich dcerami Charlotte Ellou a Nelly Sofií na premiéru dorazila i jeho dcera Lucie s rodinou. Z Karlových kolegů z řad zpěváků si slavnostní premiéru nenechala ujít například Lucie Bílá, Helena Vondráčková, Marcela Holanová, Leona Machálková, Petr Kolář či Milan Drobný. Dokument ve Slovanském domě zhlédlo též mnoho herců či moderátorů, například Lucie Borhyová. Tak se na svém instagramovém profilu pochlubila i snímkem pořízeným před oficiálním plakátem k filmu. Pokud i vy už se nemůžete dokumentu o tomto výjimečném zpěváku a člověku dočkat, v kinech po celé republice bude k vidění od sedmého října. Kromě filmu Karel před několika málo týdny světlo světa spatřila i zpěvákova autobiografická kniha Má cesta za štěstím.

Zdroj: Instagram/ lucie_borhyova

Autor: Martina Šťastná
zavřít reklamu