Damková si z tuzemského funkcionářského prostředí váží už jen Chvalovského, Pelty a Starky...

Damková si z tuzemského funkcionářského prostředí váží už jen Chvalovského, Pelty a Starky...

Dagmar Damková, první žena, jež kdy pískala první ligu, zůstala v komisi rozhodčích FIFA a UEFA i po skandálu svého manžela Romana Berbra. Překonat těžké domácí časy jí pomohla právě rozdělaná práce v zahraničí...

“Moje veškerá práce v zahraničí mě podržela nad vodou v těžkých časech. Všichni, včetně prezidenta UEFA Aleksandra Čeferina a FIFA Gianni Infantina, mě podrželi a věnovali mi spoustu povzbudivých slov, když jsem to potřebovala,” citoval Damkovou server aktualne.cz.

Řadě tuzemských představitelů nemůže přijít na jméno ani po letošních volbách. "Pozastavuju na tím, že někteří současní funkcionáři nemlčí a místo toho si hrajou si na očistu fotbalu. Je po volbách, je tady nějaká fotbalová evoluce, ale někteří by si měli zamést před vlastním prahem a vzpomenout si na vlastní historii. Každý má nějaký škraloup. Když bylo nejhůř, poznali jsme, kdo je kdo. Ve své době se u Romana netrhly dveře, lidi mu volali 24 hodin denně a pořád po něm něco chtěli, pak byli schopni nás zapírat. Bylo mi z nich zle," přidala na portálu aktualne.cz šestačtyřicetiletá rodačka z Plzně.

Nějaká podpora však přeci jen přišla i z domoviny. Pár funkcionářů si pořád váží. "Těch, kteří něco dokázali, zůstali sví a neotočili se k nám zády. Patří sem Franta Chvalovský - a ať si každý říká, co chce - i Míra Pelta a Jarda Starka. V těžkých chvílích jsem poznala, kdo je naším opravdovým přítelem," zaznělo z úst Damkové, jejíž názor publikoval web aktualne.cz.

Nyní vládne domácí komisi sudích Radek Příhoda. "Určitě bude dostávat dost mailů, jako jsem je dostávala já a jistě nebudou všechny pochvalné. A když si dneska někdy přečtu internetovou diskuzi, zjišťuju, že už to není jenom o Berbrovi. Všem bych doporučila, aby si zametli před vlastním prahem. Házet na někoho špínu je jednoduché," zakončila na aktualne.cz partnerka dnes již bývalého místopředsedy FAČR, který čelí řadě obvinění.

Kvalifikace MS 2022: Česko - Wales a Bělorusko - Česko. Final Four Ligy národů: Itálie - Španělsko, Belgie - Francie!

Zdroj: aktualne.cz