Chrudimské noviny Hvězdný film Služka opět ve Slatiňaněch. Hledá se kompars!

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Hvězdný film Služka opět ve Slatiňaněch. Hledá se kompars!

Slatiňany – Historický film Služka, ve kterém mimo jiné hrají Aňa Geislerová a Vica Kerekes, se tu natáčel už před rokem. Teď přišel čas na poslední dotáčky. Během nich bude zámek i zahrada uzavřená. Návštěvníci ale nepřijdou díky nové otevírací době zkrátka!

Natáčení filmu Služka ve Slatiňanech.  Zdroj: Tina Botková

„Prešiel rok, ale my sme nezostarli ani o deň… Zámok Slatiňany a jeho pán, žiarlivý strážca duchov a spomienok… Vítal nás, ako vítame priateľov, o ktorých všetko vieme. Keď zožltnú listy, dotočíme našu Slúžku…“ sdílela na začátku září režisérka filmu Mariana Čengel Solčanská. 

„Koncom októbra sa vraciame do Slatiňan na päť dní, budeme nakrúcať exteriérové scény v okolí zámku a na námestí. Kvôli pandémii sa presunula aj premiéra filmu o rok,“ potvrdila producentka filmu Simona Bago Móciková.

Režisérka filmu a kastelán zámku.  Zdroj: Tina Botková

Natáčení ve Slatiňanech se bude konat od 20. do 23. října a právě se hledá kompars! Potřeba je asi 100 lidí, ale podmínkou je žádná nepřirozená barva vlasů, ani krátký sestřih, protože je to historický film, takže ani žádné viditelné tetování. Jinak se upřednostňují jako vždy výrazné typy. Kostýmová zkouška má proběhnout 19. října.

 

Od kastelána Jaroslava Bušty víme, že k novinkám kromě natáčení patří i to, že mají na zámku od října otevřeno také ve čtvrtek a pátek, což v minulosti nebylo. A otevřeno bude také od listopadu do března. „Poprvé bude sezona pokračovat i v těchto měsících, a to čtvrtek, pátek, sobota. Otevřeme novou prohlídkovou trasu, ale k tomu ještě vydáme tiskovou zprávu v pravý čas,“ říká kastelán.

 

Petra Vintrlíková

Reklama