Dobrosrdečný Vlastimil Pešek z nekonečného seriálu Ulice narozeniny prý už několik let neslaví. „Jsou to už čísla, která by se měla spíš zapomínat,“ svěřil herec s tím, že rodina, včetně bratra Jana Hrušínského (66), to respektuje. „Bráchovi negratuluju – vždycky mu ale zavolám, ať se mu to líbí, nebo ne... A nějaká bujará oslava? To už pár let odmítá, narozeniny prostě neslaví,“ potvrdil Blesku principál Divadla Na Jezerce.

Večer plný smíchu

Na své včerejší narozeniny měl oslavenec v plánu odehrát komedii Kdes to byl (a) v noci? na prknech Divadla bez zábradlí „To jsou moje narozeniny, tahle úžasná komedie Alana Ayckbourna, kterou ještě režíroval Jirka Menzel. Hraju ji už dvacet let a pořád mě baví stejně,“ komentoval Hrušínský, který v představení exceluje s Danou Morávkovou (50), Janou Švandovou (74) či Zdeňkem Žákem (69). „A ti všichni také ví, že mi nesmí gratulovat,“ podotkl s úsměvem herec.

Už to vydržím

Hraní, jak přiznal, je pro něho drogou. „Minimálně desetkrát do měsíce hraju divadlo a samozřejmě dál točím Ulici. Pan Pešek mě i po těch šestnácti letech nezačal nudit,“ přiznal Rudolf. „Když jsem u divadla vydržel pětapadesát let a pětapadesát let točím televizi a filmy, tak snad vydržím ještě dalších pár let v Ulici,“ dodal Hrušínský.

Moje nemoc? Lepší už to nebude...

Rudolf Hrušínský už pár let bojuje s vážnou nemocí, při které ubývají červené krvinky. Jednou mu je zle, jednou zase dobře, někdy ho musí hospitalizovat na hematologii. „No lepší už to nebude. Říkám, že mé zdraví je přiměřené mému věku,“ konstatoval herec.

Video: Rudolf Hrušínský bojuje s vážnou nemocí. A proč je Vondráčková stále sama?

Video
Video se připravuje ...

Rudolf Hrušínský bojuje s vážnou nemocí. A proč je Vondráčková stále sama? Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
29 fotografií