Informace výrobců, Konference, semináře

Xella aktivním účastníkem letošního BIM DAY a BIM MARKET 2021

Už podesáté přinese říjnová konference BIM DAY (12. a 13. října 2021 v prostorách Clarion Congress Hotel Prague) aktuální trendy a informace z oblasti digitalizace a informačního modelování budov. Aktivním účastníkem letošního ročníku bude také společnost Xella, která bude prezentovat inovace svých stavebních materiálů, technologií a digitalizaci procesů Xella blue.sprint.

Nadcházející ročník, tentokrát dvoudenní, bude maximálně praktický. Kromě praxe představí také novinky z celého světa a zaměří se na vize, směřování a budoucnost BIM. Porovná vývoj informačního modelování staveb u nás i za hranicemi. Přední odborníci z ČR i ciziny představí hlavní přínosy BIM, popíší pilotní projekty a nevynechají ani kritický pohled na tuto oblast. Program konference doplní moderovaná diskuze zástupců veřejného a soukromého sektoru, nejrůznější workshopy a také BIM Market, kde vystavovatelé předvedou aktuální trendy v informačním modelování staveb.

Moderní koncept Xella blue.sprint tady představí Ing. arch. Zdeněk Podlaha, BIM manager Xella CZ&SK. „Náš BIM koncept Xella je inovativní řešení, které usnadňuje práci všem účastníkům investičního procesu díky investorům, architektům / projektantům i realizačním firmám) využití digitalizace a technologie BIM. Pomocí digitálního plánování se službou blue.Sprint Xella optimalizuje projekty již ve fázi plánování, převezme digitální BIM model, případně 2D plány a připraví 3D model stavby. Součástí našich služeb je i doporučení optimální skladby svislých konstrukcí a vyčíslení úspor jednotlivých variant. Díky použití velkoformátových tvárnic můžeme našim partnerům nabídnout úsporu času, pracovníků a materiálu, minimalizaci rizika stavby a vyšší ziskovost projektu,“ říká Zdeněk Podlaha.

Zveme vás na konferenci i workshopy Xella a jako bonus nabízíme 20% slevu ze vstupního poplatku
Workshopy pod vedením Zdeňka Podlahy se uskuteční 12. října ve 14:15 hod. a 13. října v 11:00 hod.
Partneři a klienti společnosti Xella jsou na oba worskshopy srdečně zváni a organizátoři mají pro ně připravenu 20% slevu. Při registraci na odbornou konferenci stačí zadat jen kód pro slevu Xella20.

Jubilejní 10. ročník odborné konference BIM DAY organizuje Odborná rada pro BIM, z. s. (czBIM), jejíž řádným členem je také společnost Xella CZ. Více informací o BIM DAY a BIM MARKET 2021 najdete na www.bimday.cz.

BIM DAY 2021

podle podkladů společnosti Xella