Světluška rozběhá Ostravu. Přidejte se k nočnímu běhu na podporu nevidomých

6. říjen 2021

Světluška, projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, pokračuje ve štafetě Nočních běhů. Další v pořadí je Ostrava, běh se zde uskuteční 6. října v Dolních Vítkovicích od 20:00. Registrační pokladny jsou otevřené od 18 hodin. Součástí vstupenky je pro každého účastníka sportovní vak a dle vlastního výběru buď běžecká čelenka, nebo čelovka.

Organizátoři akce ale upozorňují, že startovné není možné platit na místě. Zaregistrovat se tak můžete přes online formulář do 17:00.

Díky každoroční účasti běžců se za 9 let pořádání Nočních běhů pro Světlušku podařilo získat na pomoc nevidomým neuvěřitelných 18,5 milionů korun. Přispějte i vy malou částkou za startovné a užijte si jubilejní 10. ročník běhu s rozsvícenými čelovkami.

Světluška pomáhá nevidomým k samostatnosti

Noční běh pro Světlušku patří k jedné z největších sportovních akcí na podporu lidí s hendikepem. Začátky sportovní akce pomáhající těžce zrakově postiženým přitom začaly výběhem tří kamarádů, kteří se rozhodli uspořádat s přáteli zážitkový noční charitativní běh pro Světlušku s čelovkami.

„Jenže potom jsme dostali odvahu a plácli jsme si, že pozveme širokou veřejnost běžců. Kdo přijde, dá symbolické startovné, které v plné výši věnujeme Světlušce,“ vysvětluje kreativec David Podhola, který je spolu s Jakubem Herešem a Martinem Skálou jedním z otců Nočního běhu.

autor: tif
Spustit audio