TOPlist

Zákazníci si stěžují: iPad mini má další problémy s displejem

Apple iPad mini 2

Vypadá to, že „želé efekt“ není jediným problémem displeje nového iPadu mini. Někteří uživatelé hlásí, že jejich displej vykazuje zkreslení obrazu i barev při dotyku obrazovky v portrétním módu. Vlnící se obraz možná Apple uhrál na vlastnost displeje, tohle by ale neměl dělat žádný LCD panel.

Někteří uživatelé se k této vadě hlásí na sociální síti Reddit. U jednoho z nich se vada projevila už po týdnu od zakoupení iPadu mini. Nejzřetelnější je při aktivovaném tmavém módu a v momentě, kdy je použit větší tlak při dotyku.

Bohužel se asi nejedná o ojedinělý problém, protože jeden z uživatelů už od Applu obdržel nový kus iPadu, který ale měl stejný problém jako ten předchozí. Na trhu se tedy může pohybovat větší množství takto vadných kusů.

Apple iPad mini 3
Touch ID na horní hraně

Ačkoliv nový iPad mini byl jedním z příjemných překvapení podzimní konference Applu, nyní jeho koupě nezní úplně lákavě. Za pouhých pár dní je to už druhá vada displeje, která vyšla na povrch. Uvidíme, jak se k tomu Apple postaví tentokrát. Snad nás opět nebude přesvědčovat o tom, že je to vlastnost daného LCD panelu.

Autor článku Adam Bělunek
Adam Bělunek
Baví mě Apple, kvalitní audio-video technika a obecně chytrá řešení, která fungují. Volné dny se snažím trávit na kole v bikeparcích a trailcentrech, nebo na horách s batohem na zádech. Užívám si dobrou hudbu, občas zajímavou knihu a rád cestuji.

Kapitoly článku