6. 10. 2021 | Daniel Ryl

SPA - BRE 5:2 - Důležitý krok za postupem!

5., středa 6. 10. 2021
Sparta - Bremerhaven SPA - BRE
Sparta: Salák – Mikliš, Moravčík, Pavelka, Polášek, Dvořák, Jandus, Tomov – Kaše, Horák, Řepík – Thorell, Sobotka, Chlapík – Buchtele, Zikmund, Doležal – Prymula, Vitouch, Konečný.
Bremerhaven: Franzreb – Moore, Eminger, Dietz, Verlić, Stowasser, Krogsgaard – Urbas, Jeglic, Lutz – Uher, Vikingstad, McGinn – Mauermann, Friesen, Andersen – Reisnecker, Wahl, Kinder.
Branky a nahrávky: 12. Doležal (Zikmund, Dvořák), 14. Kaše (Řepík), 40. Prymula (Zikmund), 41. Moravčík (Řepík), 44. Mikliš (Moravčík, Kaše) – 12. Andersen, 19. Kinder (Reisnecker). Rozhodčí: Hradil, Šindel – Lederer, Klouček. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3 311. Střely na branku:43:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2.
Ve třetím domácím utkání základní skupiny Ligy mistrů sledovalo více než tři tisíce fanoušků v holešovické Tipsport areně otevřený a vyrovnaný hokej, který nabídl řadu šancí a také gólů. Na dvě vedení našeho týmu Bremerhaven zareagoval, ale gól Patrika Prymuly v závěru druhé třetiny nám náskok vrátil. Skvělý sparťanský nástup do třetí třetiny nám nakonec zajistil vítězsví 5:2, díky kterému vedeme skupinu a v odvetě nám stačí k postupu bod.

Fotogalerie

Komentář

Vyrovnaný počet diváků na tribunách se přenesl i do průběhu zápasu. Úvodní nátlak Pinguins sparťané ustáli i díky jistému Alexanderovi Salákovi, načež se hra vyrovnala. Otevřený hokej svědčil zejména divákům, které muselo divoké tempo bavit, leč ani jedno z mužstev své šance neproměnilo.

Ve dvanácté minutě však ujel hostující obraně Zdeněk Doležal, a přestože byl faulován, svůj únik zakončil pěknou gólovou kličkou. O jednatřicet vteřin později si však na pravé straně nabruslil Niklas Andersen, jemuž sparťané nechali příliš prostoru, za což byli potrestáni. Náš tým ovšem rychle zareagoval, a to povedenou střelou osamoceného Davida Kašeho z levého kruhu.

Bremerhaven se nevzdal, a přestože naše mužstvo bylo aktivnější a dokonce mělo velkou šanci Adama Poláška, radovali se hosté. V závěru prvního dějství se v závaru před brankou prosadil důrazný Nino Kinder.


Svěřenci Josefa Jandače vstoupili do druhé části aktivně, jenže Filip Chlapík, Tomáš Pavelka ani Jan Buchtele netrefili při tlaku branku. Vzápětí sparťané hráli dvě přesilovky v krátkém sledu, ve kterých měl velkou šanci Roman Horák, ale stejně jako další sparťané. Tlak našeho týmu přinášel jen střely mimo, nebo byl Max Franzreb pozorný.

Bremerhaven pro změnu několikrát nepříjemně zahrozil z brejku, jenže Alexander Salák se nenechal jistým výkonem svého soupeře zahanbit a Spartu několikrát podržel. Vyrovnané prostřední dějství se šancemi na obou stranách pokračovalo také po čtyřminutovém trestu hostů, který sparťané i díky často překombinované přesilovce nevyužili. Když už se zdálo, že atraktivní třetina góly nenabídne, v pravém kruhu propadl kotouč k Patriku Prymulovi, jenž nám v závěru druhé části vrátil vedení.


Vstup do třetího dějství vyšel sparťanům na jedničku, ačkoliv do něj vstupovali ve čtyřech hráčích. Kapitán Michal Řepík obral v kruhu bránícího hráče, a přestože sám před brankou neuspěl, Michal Moravčík z dorážky navýšil sparťanské vedení! Vedoucí gól hosty mírně položil, čehož náš tým využil.

Autor čtvrté branky nabil na modré čáře Ondřeji Miklišovi, jenž svou dělovkou rozveselil sparťanské publikum popáté. Bremerhaven inkasovaná branka psychicky složila, zatímco náš tým pokračoval v tlaku a jen díky několika jistým zákrokům Maxe Franzreba nebylo domácí vedení výraznější.

V polovině třetí třetiny mohl přidat šestou trefu Erik Thorell, jenže u levé tyčky pobídku svého spoluhráče neusměrnil. Ne, že by hosté zbytek zápasu vzdali, ale kromě fyzických sil ztratili i ty psychické, proto měli navrch sparťané a Max Franzreb byl v zápřahu. Sparta už další góly nepřidala a po vítězství 5:2 výrazně nakročila za postupem do play-off!

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Buchtele: Ve Spartě jsem si vytvořil domov

Konečný: Šance ve Spartě jsem si vždycky vážil

Vstupenky na MS jsou stále k dispozici

Daníček před MS: Porveme se o medaili!