Květoslav Šimek
7. října 2021 • 13:49

Daňo: Jsem rád, že jsme to Slovanu natřeli. V Třinci pokračuje

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Postoupit ze základní skupiny Champions Hockey League už třinečtí Oceláři nemohli, ale každé vítězství se počítá. Navíc pro slovenského útočníka Marka Daňa byl duel se Slovanem Bratislava speciální. Ve Slovanu hrával, má tam hodně přátel. Vítězství 3:0 ho potěšilo. „Jsem rád, že jsme jim to natřeli a body zůstávají doma,“ usmíval se. „Asi sedm osm kluků poznám ze Slovanu nebo repre, skvělí kluci. Hlavně Mišo Sersen.“



Oceláři si v Lize mistrů připsali první vítězství. Byť trenéři sestavu výrazně promíchali s hráči z partnerského Frýdku-Místku. Šestadvacetiletý Daňo v sestavě byl, hrál ve druhé formaci s Draveckým a Matějem. V týmu Ocelářů má dvouměsíční kontrakt s opcí. Přišel na začátku září, první měsíc má za sebou.

„Všechno je tak, jak má být. Věřím, že když tu zůstanu příští rok, tak v evropské lize budeme pomýšlet na postup,“ řekl po vítězství nad Slovanem. V Třinci už se dohodl na pokračování do konce sezony. „V kabině se mi mezi hráči líbí a zázemi klubu je neskutečné, nebylo co řešit,” řekl pro klubový web.

V extralize Daňo za Oceláře odehrál deset zápasů, třikrát se trefil. Také však nasbíral 14 trestných minut a je nejtrestanějším hráčem týmu. V hodnocení +/- je na čísle -1. Začínal ve druhé formaci, trenéři ho postupně posunuli do první vedle Petra Vrány a Martina Růžičky.

„Jsou to zkušení hráči, kteří toho tady mají hodně odehráno,“ oceňuje Daňo. „Jsem rád, že můžu být s nimi v lajně a myslím si, že nám to spolu celkem jde. Chybí trochu štěstí. Minule proti Zlínu jsem to Růžovi nahrál před prázdnou a nastřelil tyčku. Párkrát jsme šli s Havranem (Vránou) dva na jednoho... Fakt chybí jeden krůček, musíme to dotáhnout. Ale věřím, že v dalším průběhu sezony nám to bude sedět a půjde nám to lépe.“

Dvouměsíční smlouva Marka Daňa v Třinci je v polovině. Bude u Ocelářů pokračovat?
Dvouměsíční smlouva Marka Daňa v Třinci je v polovině. Bude u Ocelářů pokračovat?

Marko Daňo v Třinci navazuje na svého tátu Jozefa. Jeho číslo 68 s úsměvem odmítnul hned po příchodu, vzal si oblíbenou 56. „I táta mi hned říkal, že si číslo 68 nemusím dávat. Že by to asi někteří lidé nepochopili a nebylo by ideální, co se týká pana Jágra,“ vysvětloval.

Vzájemnému porovnávání s tátou se ale nevyhne. V tom případě musí přidat. Jozef Daňo měl po deseti zápasech po příchodu do Třince 9 bodů (4+5). Syn má 3+0. „V každém zápase máme dost šancí, trefili jsme pár tyček,“ pousmál se junior. „Je to stále jen začátek sezony a věřím, že mi i body v osobních statistikách budou přibývat. A že budu svými výkony pomáhat mužstvu.“

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 23:04. Kofroň, 40:34. O.Kovařčík, 49:47. Szturc

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kacetl (Mazanec) – Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, J. Michálek, Zahradníček, Matyáš – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Roman – Dravecký, Matěj, M. Daňo – D. Kofroň, Szturc, Christov – Ramik, Peterek, Martynek.

Hosté: Gudlevskis (Beke) – Golian, MacKenzie, Sersen, Gachulinec, Maier, Valach, Štajnoch, Beňo – Takáč, Harris, Fominykh – Yogan, Rapuzzi, Jääskeläinen – Sukeľ, Zigo, Urbánek – Lukošík, Preisinger, Kundrik.

Rozhodčí

Šír, Kika – Svoboda, Hynek

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Návštěva

1977 diváků

Třinec - České Budějovice: Daňo se trefil ve svém premiérovém utkání v ELH, 3:0
Video se připravuje ...

Třinec - Litvínov: Daňo po rychlé akci Ocelářů vrací domácí do hry, 2:3
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud