Hlavní obsah

Slováci začínají očkovat třetí dávkou

Bratislava

Klienti a zaměstnanci domovů sociálních služeb se jako první mohou hlásit na očkování třetí dávkou vakcíny proti nemoci covid-19. Ve čtvrtek to potvrdil slovenský ministr sociálních věcí Milan Krajniak.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Očkování v Bratislavě

Článek

Pokud se v domovech sociálních služeb přihlásí minimálně pět lidí, na místa bude vyslán výjezdový tým, který provede očkování. „Žádosti zaevidujeme a posoudíme, abychom zdravotnickým týmům, které budou očkování vykonávat, ulehčili práci,“ uvedl ministr.

Podle průzkumu ministerstva sociálních věcí má zájem o třetí dávku vakcíny asi polovina klientů a zaměstnanců domovů sociálních služeb, kterým už byla podaná druhá dávka. Výjezdové týmy mohou očkovat také klienty domovů sociálních služeb, kteří projeví zájem o první dávku vakcíny.

Slovensko začne očkovat třetí dávkou

Evropa

Nakažených přibývá rychleji

Epidemiologická situace se v pětimilionové zemi zhoršuje. Ve středu tam zaznamenali 1451 nových případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Osm lidí nákaze podlehlo. V nemocnicích je 691 pacientů s potvrzeným covid-19, z toho 83 na JIP a 76 na plicní ventilaci.

Celkově bylo v zemi dosud pozitivně testovaných 419 473 lidí a od začátku pandemie na Slovensku zemřelo 12 705 lidí. První dávkou bylo očkováno 2 463 323 osob, z nichž dostalo i druhou dávku 2 266 377 lidí.

Na Slovensku budou očkovat děti od 5 let

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám