Ve Vyškově trasovaly i knihovnice. Hygiena jim za to poděkovala

TISKOVÁ ZPRÁVA
Ve Vyškově trasovaly i knihovnice
 

 
 

Vyškov, 6. října 2021 – Z rukou ředitele Krajské hygienické stanice Jihomoravského kraje Davida Křivánka a za přítomnosti ředitele organizace Pavla Klvače a místostarostky města Karin Šulcové převzalo ve středu 6. října šest pracovnic Knihovny Karla Dvořáčka děkovné diplomy za podíl při řešení krizového stavu spojeného se zvládáním pandemie. Od listopadu do března letošního roku totiž byly hygienikům po ruce při trasování nemocných a jejich kontaktů.

Ředitel městské knihovny vyzdvihl zejména pružnost spolupráce s hygieniky, kdy v rámci necelého pracovního týdne došlo k vyřízení potřebné dokumentace, nainstalování patřičného softwaru, on-line školení a k prvnímu vytrasovanému kontaktu. „Oceňuji ochotu a nasazení našich knihovnic, které se výzvy dobrovolně zhostily. Mnohdy si musely vyslechnout smutné osudy lidí, kteří přišli v pandemii o své nejbližší,“ zmínil ředitel Klvač.

Připomněl rovněž dva roky staré investice města v podobě modernizace datové sítě a IT infrastruktury knihovny, což dopomohlo k bezproblémovému průběhu trasování. „Chci věřit, že taková situace už nenastane, každopádně jsme připraveni naši pomoc nabídnout i v budoucnu. Naše knihovna dávno není pouhou půjčovnou knih, ale moderní servisní organizací, která je schopna být i v těžkých časech ku prospěchu obyvatelům města,“ zdůraznil ředitel.

Jihomoravský kraj již takto symbolicky ocenil zejména nemocniční personál, zástupce zdravotnických škol, pracovníky očkovacích center, sociálních služeb či krajského úřadu i složky integrovaného záchranného systému.

Ve Vyškově trasovaly i knihovnice

 
Zodpovídá: Bc. Michal Kočí
Vytvořeno / změněno: 6.10.2021 / 6.10.2021

Počet návštěv: 490
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém