muni.cz (Masarykova univerzita)
Studium  |  08.10.2021 00:00:00

Masarykova univerzita přivítala nové zahraniční studenty

Masarykova univerzita přivítala nové zahraniční studenty

Po třech semestrech online výuky se do Brna vrátili nejenom čeští i slovenští studenti, ale také zahraniční studenti z celého světa.

Fakulta sociálních studií uspořádala pro zahraniční studenty venkovní barbeque na Špilberku.

Masarykova univerzita se s novým akademickým rokem rozrostla o více než 450 výměnných studentů a 474 studentů nastupujících do prvních ročníků anglických programů. Pro nově příchozí studenty uspořádalo Centrum zahraniční spolupráce MU spolu s fakultami Orientační týden, který se zčásti konal v online režimu, o tradiční Brno City Tour nebo International Dinner však nepřišli.

Fakulty přivítaly nové studenty na venkovních akcích

Také některé fakulty MU oslavily začátek nového akademického roku venkovními akcemi, studenti a vyučující zaplnily dvorky například na Filozofické fakultě nebo Ekonomicko-správní fakultě. Lékařská fakulta a Fakulta sociálních studií, na nichž studuje nejvíc zahraničních samoplátců, navíc zorganizovaly uvítací setkání pouze pro zahraniční studenty.

Jako první uspořádala venkovní barbeque v areálu bohunického kampusu Lékařská fakulta, kam v pátek těsně před začátkem nového akademického roku přišel 120 nově nastupujících studentů medicíny a zubního lékařství přivítat i děkan lékařské fakulty Martin Repko.

Vítám všechny nové zahraniční studenty na půdě Lékařské fakulty Masarykovy univerzity a jsem velmi rád, že jste si ke svému studiu vybrali právě naši fakultu. Jsem přesvědčen, že budete s kvalitou výuky spokojeni a že vám studium i výuka v našem novém unikátním simulačním centru dají skvělé základy pro vaši budoucí profesní kariéru. Přeji vám, abyste si maximálně užili studentské Brno i jedinečnou etapu života, která je začátkem vaší kariéry budoucích lékařů, popřál medikům děkan Martin Repko.

Nové spolužáky přišlo přivítat i sedm ambasadorů z Lékařské fakulty, na které se uchazeči obracejí s nejrůznějšími dotazy. Podívejte se na krátké video, v němž ambasadoři odpovídali na otázky týkající se fakulty, Brna i České republiky:

 

Také Fakulta sociálních studií uspořádala v druhém týdnu semestru venkovní barbeque v parku Špilberk, kam dorazilo přes 100 studentů, kteří na fakultě studují v cizojazyčných studijních programech nebo do Brna přijeli na krátkodobý studijní pobyt.

Jsem moc rád, že konečně můžu osobně přivítat nejenom studenty z prvních ročníků, ale také studenty z druhých ročníků, kteří kvůli pandemii celý loňský rok studovali v online režimu, takže ještě neměli šanci příliš poznat fakultu a Brno. Věřím, že v tomto akademickém roce už budeme mít větší šanci se potkávat osobně a že podobných příležitostí bude jenom přibývat, přivítal zahraniční studenty proděkan pro internacionalizaci a záležitosti studentů Petr Suchý.

Poslechněte si v krátkém videu, co zahraniční studenty nejvíce překvapilo na Česku a co se jim nejvíc líbí na Fakultě sociálních studií a Brně:

MU tvoří více než 20 procent zahraničních studentů

Na Masarykově univerzitě studuje v 34 cizojazyčných bakalářských a magisterských programech přes 1400 zahraničních studentů. Největší počet má s 885 studenty Lékařská fakulta, po ní následuje Fakulta sociálních studií s 254 samoplátci a Ekonomicko-správní fakulta se 110 zahraničními studenty.

Samoplátci studují také na dalších fakultách MU: na Pedagogické fakultě jich je zapsáno 51 a okolo čtyřiceti jich studuje také na Filozofické (38) a Farmaceutické fakultě (35) a Fakultě informatiky (43). Svůj první anglicky vyučovaný navazující magisterský program Molecular and Cell Biology letos otevřela také Přírodovědecká fakulta, kam bylo přijato šest uchazečů z Evropy a Asie.

Kromě samoplátců na Masarykově univerzitě studuje v českých bakalářských a magisterských programech téměř pět tisíc Slováků a více než 600 studentů ze 33 zemí světa a v doktorských programech dalších 877 cizinců. Zahraniční studenti tvoří více než 20 procent všech studentů Masarykovy univerzity.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688