Zemene a Malošíková vládli Zlínské 50

13. ročník závodu Zlínská 50 je minulostí. Hlavní závod měřil 46km a byl rozložen do 3 okruhů v blízkosti města. Díky tomu si na trať našlo cestu plno diváků. Kratší trasa byla 16 km dlouhá. Za nádherného podzimního počasí se na start postavilo 297 startujících.

V hlavním závodě složeném ze tří okruhů, který měřil 46 km s převýšením 1200 m, zvítězil nadějný závodník Jakub Zemene (D2 Mont Merida) v čase 1:43:19. ,,Do Zlína mě pozval můj trenér a organizátor závodu Ondřej Kobliha. V sobotu jsem jel závod v Ralsku a tak jsem nevěděl, jak na tom budu. Nohy naštěstí jely perfektně. Hodně jsme si pomohli s mým kolegou z týmu Markem Bartůňkem. Od startu jsme se snažili rozjet ostré tempo. Drželi se nás jenom David Bártek s Michaelem Zeťákem, kterým jsme se ale během závodu dokázali vzdálit. Jsem rád, že jsme během víkendu pro náš tým vybojovali další cenné vítězství. Ve Zlíně se mi moc líbilo, trať byla perfektně připravená. Rád bych vyzdvihl i diváckou kulisu, moc jsem si to užíval. Ve Zlíně se mi velice líbilo, určitě se sem zase vrátím.“

Na druhém místě dojel Marek Bartůněk (D2 Mont Merida) a třetí David Bártek (Amenity Extremsport Zlín).

Závod žen vyhrála Julie Malošíková (Cykloteam MXM Hulín). "Od začátku jsem zvolila svižnější tempo a už v prvním kopci jsem se probojovala na první místo. Na něm jsem dojela až do cíle. Tímto závodem už ukončím sezonu, takže jsem si moc přála tady vyhrát. Jsem moc ráda, že se mi to podařilo“ Druhá dojela triatlonistka Romana Gajdošová (Konrad Tools Team) a třetí Michaela Bojková (Bike 2000).

Na 16km trase obhájil loňské prvenství David Vašut (Bike Pro Racing, 37:37). Mezi ženami získala první místo za čas 55:53 mladá reprezentantka klubu TUFO Cyklo Základna Otrokovice Viktorie Erbanová.

Zlínská 50 byla ale i o zábavě. Na občerstvovací stanici hrála domácí cimbálová muzika a v rámci doprovodného programu ukázal svoje umění David Bártek ve své bikové škole techniky.

Už teď se můžete těšit na příští ročník Zlínské 50, který odstartuje 2. října 2022! Více na www.zlinska50.cz.

Foto: Petr Tvaróg

 

07.10.2021 - Závody - autor: TomasGladis - 2184x zlínská50
Zapojte se do diskuze

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744