Svaz tělesně postižených v Lounech získal pro své klienty nové auto. Sloužit bude i seniorům
Foto zdroj: Ladislav Bába
Louny

Louny - Na výstavišti v Lounech bylo v sobotu 2. října opravdu živo. Předávalo se tam nové auto pro lounský Svaz tělesně postižených. Nová Toyota začne brzy sloužit nejen lidem s pohybovými problémy ale i jako senior taxi.

„Za zvýhodněné jízdné ho budou moci využívat třeba k cestám k lékaři, na nákupy, za účelem piety i starší lidé. Auto za zhruba půl miliónu korun se pořídilo z finančních prostředků Ústeckého kraje, města Loun, Podbořan a okolních obcí a darů řady firem např. Aisan, Harmonikas, Seko, Nemak, Bravo, Stavum, Místní lékárna poliklinika Louny, nadací např. Divoké husy, Konto Bariéry, ČEZ a mnoho fyzických osob na dárcovské platformě Donio,“ řekla předsedkyně organizace Zdeňka Mocňáková.

V rámci předání auta Toyota se na výstavišti uskutečnil sportovně zábavný den. Záštitu nad celou akcí převzal hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller a místostarosta města Louny Milan Rychtařík. Po jejich proslovech se uskutečnil lidový běh parkem, následoval koncert lounské rodačky zpěvačky Evy Kleinové s klavírním doprovodem panem Jiřím Peškem, dražba obrazu od malířky Veroniky Jiranové, který byl vydražen za 11 000 Kč Evou Maťátko.

K vidění bylo také vystoupení mladých hasičů z nedalekých Líšťan, kteří přítomným předvedli požární útok a hašení skutečného ohně. Pro děti nechyběla diskotéka, různé soutěže a hry a také vystoupení pěveckého sboru Harmonie. Celý den moderovala paní Bára Ladrová.

„Děkuji všem, kteří se na akci podíleli a akce se zúčastnili. Děkuji sponzorům, pracovnímu týmu, dobrovolníkům, vystupujícím, prostě všem, všem patří opravdu velikánské Díky,“ uvedla závěrem Zdeňka Mocňáková.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru