TFA Liga SEVERU byla poprvé pokořena. Své síly změřilo 200 závodníků!
Foto: TFA Liga Severu
Zajímavosti

Klapý - Celkem 4 závody zdolali účastníci TFA ligy SEVERU. Ten poslední se odehrál v Klapý pod názvem TFA Hazmburský hasič. Novinkou byl i závod pro kategorii JUNIOR.

Hazmbruský hasič, pořádaný SDH Klapý, je tak trochu jiné TFA. Jde zde primárně o výdrž, protože 1,6 km dlouhá trasa s převýšením 130 metrů v celkem složitém terénu není žádná procházka. A jelikož je Hazmburk nazýván král Českého středohoří, bylo jasné, že korunovace krále a královny SEVERU a tím i poslední kolo série, musí proběhnout právě tady.

Aby toho nebylo na jeden den málo, byla zde ve stejný čas i soutěž mládeže v TFA. Celkově tak na parkovišti pod hradem Hazmburk změřilo své síly téměř 200 závodníků ve věku od 3 do 52 let. Což udělalo z této akce jednu z největších TFA akcí letošního roku v ČR.

K bráně hradu se vydalo 76 závodníků a 75 jich závod dokončilo. Padaly i rekordy. Většina těch, kteří se zúčastnili minulý rok, mělo letos o poznání lepší časy. Tato TFA série má za cíl podpořit tento krásný sport a zvednout kondici členů jednotek a sborů nejenom v našem kraji. A podle výsledků je to na dobré cestě.
Ceny předával hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller společně se starostou krajského sdružení Jiřím Hencem za asistence velitele SDH Klapý a hlavního organizátora akce Roberta Viceníka.

Držiteli rekordu z minulého roku byli Petr Ježo JSDH Díly - Plzeňský kraj s časem 15:42 a Eliška Winterová SDH Poštovice s časem 22:46. Ve stejný čas probíhala soutěž mládeže od 3 do 15 let. Na start 2 drah se postavilo 115 odvážlivců z celého kraje.

Výsledky TFA ligy SEVERU

Vyhlašování výsledků závodu Hazmburského hasiče nebylo ten den jediné. Na stupně vítězů se postavili i ti, kteří ve 3 ze 4 závodů nasbírali nejvíce bodů. Celkem se ligy zúčastnilo 116 závodníků, z toho 64 mužů 16-34 let, 29 mužů nad 34 let a 23 statečných žen. Více jak polovina z nich se zúčastnila všech čtyř závodů zařazených v lize. Což jsou na první ročník opravdu obdivuhodná čísla.

Nechyběla ani korunovace krále a královny SEVERU a stali se jimi Pavel Novák a Vrbová Eliška.

Na parkovišti navíc probíhala soutěž o největšího siláka, který dokázal nejrychleji 2x otočit pneumatiku vážící 220kg! Do soutěže se neváhaly zapojit i některé odvážné ženy, které pokus také zvládly!

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru