Chraňte hodnotu svého majetku a volte zlato jako investici

Chraňte hodnotu svého majetku a volte zlato jako investici

Jak uchránit majetek před inflací a vybrat si takovou investiční komoditu, která není příliš volatilní, takže nehrozí její dramatický pád? Akcie a rozhodně například kryptoměny nic takového nesplňují. Naopak investiční zlato představuje způsob, jak snadno, rychle a hlavně bezpečně uložit hodnotu svého majetku a uchránit ho před zvýšenou inflací či případnou finanční krizí. Kde investiční zlato nakoupíte a z jakých variant slitků a mincí můžete vybírat? To se dozvíte v tomto článku.

Rozhodněte se pro investiční zlatoRozhodněte se pro investiční zlato

Osvobození od DPH a další výhody zlata

A proč se rozhodnout právě pro investiční zlato? Důvodů existuje hned několik. Zlato je cenný kov s opravdu dlouhou historií a díky předpokladu, že ho existuje na zemi pouze omezené množství, je jeho hodnota v zásadě neohrozitelná. Cena zlata nereaguje na míru inflace a neprojeví se na ní ani změny kurzů jednotlivých měn. Naopak hodnota může růst o něco více v závislosti na aktuální poptávce a situaci na trhu. Kromě toho nabídne zlato ještě jednu podstatnou výhodu.

Je totiž jako jediná investiční komodita státem osvobozeno od DPH. Při nákupu zlata tak neplatíte 21 procent DPH, což znamená nižší cenu. I z toho důvodu lidé, kteří v poslední době jasně volili stříbro , opět přechází na investiční zlato.

Investování do zlata zvládnete i s menšími částkami

Pro investování do zlata je typické, že si sami zvolíte, jak velkou částku chcete aktuálně vložit do této komodity. Minimální limit začíná jen něco málo nad tisíci korunami, protože je možné koupit i malinké slitky o pár gramech. Zároveň však není problém vyřešit ani větší jednorázové investice v řádech desetitisíců až statisíců. „Nákup zlatých slitků je atraktivní především pro klienty, kteří chtějí své peníze držet ve svých rukou a nemají důvěru v různé spořící programy do zlata. Lidé nakupují ve větší míře i malé slitky váhy 1–5 gramů, které jsou dostupné pro každého.“ říká Pavel Trtík, zakladatel tohoto e-shopu.

„Dříve bylo běžné, že se ve velkém prodávaly zlaté slitky o hmotnosti jednoho kilogramu, ale movitá část společnosti zabezpečila své finance nákupem zlata již před lety. Nyní z tohoto prozíravého kroku těží. Dnes investují do zlata ti, kteří zaspali a až nyní si uvědomují, že čím více peněz se dostává do oběhu, tím rychleji jejich úspory ztrácí na hodnotě,“ dodává Trtík.

Designové investiční mince či klasické slitky

Při investování do zlata máte poměrně široké možnosti z pohledu výběru konkrétních produktů. Rozhodnout se můžete pro investiční mince s designovým ražbami. Oblíbené jsou například mince Wiener Philharmoniker. Ve sbírce by rozhodně neměly chybět také svatováclavské dukáty. Jejich nominální hodnoty z pohledu hmotnosti a rozměrů jsou vyrobeny přesně podle stanov, které vydal Karel IV. Zakoupit si můžete buď jednotlivé kousky, nebo rovnou celou sadu, která se stane základním kouskem každé pořádné sbírky mincí.

Jednoduchý nákup v Praze, na Moravě a přes internet

A kde si investiční zlato můžete zakoupit? Vypravte se do velké pobočky v Praze v Obecním domě, kde na vás čeká bohatá nabídka různých investičních produktů. Pro slovenské klienty, kteří také velmi rádi nakupují zlato u nás, bude o něco blíže pobočka na Moravě ve Vsetíně. A kdo nechce nikam jet, může jednoduše objednat investiční slitky či mince na internetu. Posílání pojištěných balíčků je bezpečné a nenápadné, takže se o své investice nemusíte bát. Zároveň zde najdete pestrý výběr nejenom zlata, ale i stříbra v mnoha různých podobách. Na jednom místě tak vyřešíte vlastní investice a třeba přikoupíte i zajímavý a hodnotný dárek pro někoho blízkého.

Článek Chraňte hodnotu svého majetku a volte zlato jako investici byl publikován 8. října 2021 v 00.00 v rubrice Investice. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...