Zde může být vaše reklama.

Nevyšlo to Hokejisté HC Olomouc podlehli o gól Třinci

Hokejisté HC Olomouc podlehli o gól Třinci

foto: Petr Pelíšek

08. 10. 2021 - 20:32

Hokejisté HC Olomouc hráli ve 12. kole extraligy doma proti Třinci. Na duel Mory s úřadujícím mistrem přišel bez pár míst zaplněný stadion. A byl to boj. Okořeněný nejen hezkými akcemi, ale také potyčkami.

Mora se do zápasu dostávala postupně. A musela dohánět manko, když od 6. minuty po brance Růžičky prohrávala. Ale pak se začala zvedat a hra se srovnala. V první periodě se ještě Olomouckým nepovedlo skórovat, ale krátce po začátku prostřední části hry už ano. Třinec šel do čtyř za příliš mnoho hráčů na ledě. A přesilovku přetavil ve srovnání kapitán Ondrušek. Tím začal boj, došlo i na několik potyček. Oba soupeři měli několik šancí, za domácí velkou ve 39. minutě Knotek. Ten jel sám na brankáře, ale nedal. V úvodu třetí dvacetiminutovky měl slibnou střeleckou pozici Krejčí, ale brankáře Mazance nepřekonal. Další tutovku měl Nahodil, gólman Mazanec zakročil ještě včas, situaci zkoumalo video, ale gól se nekonal. Deset minut před koncem si Třinec vzal oddechový čas. Vzápětí vytvořili před olomouckou bránou závar Hrehočák s Romanem, ovšem gólman Lukáš odolal. Horší to bylo v 53. minutě, kdy Třinec využil přesilovku Douderou. Chvíli poté měl srovnání na holi Kolouch, ale Mazanec opět zakročil dobře. V závěru dostal Mora výhodu přesilovky. Ale srovnat už se nepovedlo.

HC Olomouc – Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Ondrušek (Káňa) – 6. Růžička (Jaroměřský, Daňo), 53. M. Doudera (Martin Růžička). Rozhodčí: Lacina, Hejduk –Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 6:8, navíc Kunc – M. Daňo, oba 5 min. Využití: 1:1. Diváci: 5500.

HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Černý, Švrček, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Rašner – Káňa, Krejčí, Kucsera – Olesz, Knotek, Navrátil – Klimek, Nahodil, Kunc – Strapáč, Kolouch, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Třinec: Mazanec – Musil, Kundrátek, Doudera, Marinčin, Jaroměřský, Adámek – Daňo, Vrána, Růžička – Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Šedivý, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Miloš Roman, Kofroň – Dravecký. Trenér Václav Varaďa.

Další články