Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Fury byl dvakrát na zemi, ale Wildera potřetí knokautoval a obhájil pás WBC

Las Vegas vidělo neuvěřitelný zápas o titul profesionálního mistra světa těžké váhy organizace WBC. Američan Deontay Wilder ani napotřetí nedokázal porazit Brita Tysona Furyho, ačkoli poslal soupeře dvakrát ve 4. kole na zem. Fury přitom totéž dokázal ve 3. kole a pak i v 10. kole, ale nakonec rozhodl až definitivní úder v 11. kole, ve kterém uštědřil Wilderovi třetí k.o. v zápase a zvítězil.

Tyson Fury knokautuje Deontaye Wildera
zdroj: Reuters autor: Joe Camporeale

V prosinci 2018 jejich souboj neměl vítěze a Wilder tehdy mistrovský pás uhájil, vloni v únoru už Fury Američana jasně předčil a stal se šampionem. V sobotní druhé odvetě udržel třiatřicetiletý Fury i ve 32. zápase v profesionálním ringu neporazitelnost. Wilder, který ještě v říjnu oslaví 36. narozeniny, odešel ve 45. duelu podruhé v kariéře poražen.

V Las Vegas oba více než dvoumetroví boxeři předvedli před 15.820 diváky další otevřenou a vysilující bitvu. Ve třetím kole poslal Fury Wildera poprvé k zemi, ve čtvrtém se pro změnu ocitl na kolenou obhájce titulu a počítán byl dokonce dvakrát, ale spasil ho gong. Po polovině souboje měl přesto u rozhodčích mírně navrch Fury a také se začala projevovat jeho lepší kondice. V desátém kole Wilder opět neustál jeho úder pravačkou, ale Furyho vítězné gesto bylo ještě předčasné. O kolo později už ale dalším pravým hákem bitvu ukončil.

"Byl to skvělý zápas. Vždycky jsem říkal, že jsem nejlepší boxer světa, a dokázal jsem to. A on je druhý nejlepší," řekl Fury. "Nikdy o mně nepochybujte. Když na to přijde, vždycky to dokážu," dodal a upozornil, že ani v kritickém momentu ve čtvrtém kole si nepřipustil, že by mohl prohrát. "Dvakrát mě dostal, ale nikdy mě nenapadlo, že by bylo po všem. Otřásl se mnou, sundal mě, ale takový je box a takový je taky život. Není to o tom, kolikrát tě někdo knokautuje. Musíš dál bojovat a jít dopředu," prohlásil Fury.

"Ten rozhodující knokaut jsem neviděl, ale cítil jsem ho. Trefil jsem ho tvrdým, drtivým pravým hákem. Takové rány ukončují kariéru. Je vyřízený, Deontay Wilder už není," řekl Fury. Jeho soupeř skončil v nemocnici na preventivním vyšetření a porážku uznal. "Nebyl jsem dost dobrý," konstatoval Američan, v jehož neprospěch při duelu hovořila také o 18 kg menší tělesná hmotnost.

Fury už po loňském triumfu původně usiloval o takzvaný sjednocovací souboj s krajanem Anthonym Joshuou, který v té době měl v držení zbylé mistrovské pásy hlavních organizací WBA, IBF a WBO. Povinnost boxovat s Wilderem o obhajobu nařídil rozhodčí soud v USA v květnu, nicméně na léto naplánovaný zápas byl odložen na říjen kvůli Britovu pozitivnímu testu na koronavirus. Joshua mezitím rovněž musel nastoupit k povinné obhajobě a po zářijové porážce od ukrajinského vyzyvatele Alexandera Usyka o tituly přišel.

Na případný duel o všechny čtyři nejvýznamnější pásy a titul absolutního mistra světa i proto nejspíš hned tak nedojde. Nejprve totiž přijde na řadu odveta mezi Joshuou a Usykem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články