Brno: Magistrát hledá psychologa. Pomůže s výběrem zaměstnanců, se vzděláváním i s řešením problémů

10.10.2021 14:20 | Tisková zpráva

Posouzení schopností a dovedností uchazeče o práci, průběžné vzdělávání zaměstnanců, řešení problematických nebo mimořádných situací na pracovišti, ale i individuální pomoc při krizovém stavu. To jsou hlavní úkoly psychologa, který by měl na Magistrátu města Brna působit od 1. ledna. Nabídka pracovního místa byla zveřejněna dnes.

Brno: Magistrát hledá psychologa. Pomůže s výběrem zaměstnanců, se vzděláváním i s řešením problémů
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Občané od nás po právu očekávají špičkové a profesionální veřejné služby. Mojí odpovědností je zajistit, aby je poskytovali vhodně vybraní, motivovaní, odborně vzdělaní a komunikačně vybavení úředníci a další zaměstnanci. Zřízení pracovního místa psychologa je jedním z mnoha kroků, které jsou postupně zaváděny, abychom pro ně vytvořili adekvátní podmínky pro práci, osobnostní i profesní rozvoj a také dosažení tolik potřebné work-life balance,“ řekl tajemník Magistrátu města Brna Oliver Pospíšil.

Magistrátní psycholog bude zpracovávat psychologická posouzení uchazečů o zaměstnání včetně příslušných doporučení o vhodnosti na danou pracovní pozici a účastnit se výběrových řízení v rámci karierního a profesního postupu zaměstnanců. Dále povede vzdělávací a osobnostně rozvojové aktivity, jako je nácvik komunikačních a sociálních dovedností, aktivity podporující profesní růst zaměstnanců, rozvoj výkonnostních dovedností a leadership. Jeho úkolem bude také řešit individuálně problémy vztahů mezi zaměstnanci na pracovišti a poskytovat individuální psychologické konzultace a poradenství pro zaměstnance. „Magistrát města Brna má více než 1 300 zaměstnanců. Při takovém počtu lidí je logické, že se někteří kolegové mohou ocitnout ve stresu. Důvody mohou být i ryze soukromé, jako je vážná nemoc či úmrtí v rodině, nebo samozřejmě pracovní, což hrozí především na pozicích, kde jsou často vystaveni vyhroceným situacím, například přepážková pracoviště a odbory, které řeší sociální a bytovou problematiku,“ uvedl tajemník magistrátu Oliver Pospíšil.

Psycholog je na Magistrátu města Brna novou pracovní pozicí. Díky optimalizaci struktury Kanceláře tajemníka však nedochází k nárůstu celkového počtu funkčních míst.

Mezi další novinky patří zavedení pružné pracovní doby, která má fungovat od ledna, nebo posílení interních vztahů a meziodborové spolupráce. „Jde o věci, které efektivně fungují v soukromém sektoru a považuji za správné, abychom je implementovali i u nás. Mým cílem není jen zajistit perfektní chod úřadu, ale také usilovat o to, aby jeho zaměstnanci byli spokojení, protože se to odrazí i v kvalitě jejich práce,“ dodal Oliver Pospíšil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…