Přednášky, workshopy i degustace kávy

Kávafest 2019, foto Otakar Hofr
ZLÍN - Pokud máte rádi kávu, voní vám její čerstvě namletá zrnka a chtěli byste se o tomto nápoji i více dozvědět, pak si rozhodně nenechejte ujít Den kávy ve Zlíně.

Jde o celodenní festival kávy, který se koná 16. října v čase od 10:00 do 17.30 hodin v prostorách Kongresového centra Zlín.

„Tato akce přinese milovníkům kávy celodenní přednášky, workshopy, na kterých se lidé mimo jiné naučí vařit kvalitní espresso či latte art. Všichni se mohou těšit na degustace káv a také na velice oblíbený trh kávy, který je plný stánků s kávou a kávovým příslušenstvím. Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit kávy od velkých pražíren, ale i od těch regionálních a lokálních,“ zve k návštěvě organizátor akce Jaroslav Střecha.

ZAJÍMAVÍ HOSTÉ I PŘEDNÁŠKY

Třešinkou na pomyslném kávovém dortu bude účast zajímavých hostů a jejich přednášky. Dorazí například známý lektor Školy kávy, česky mluvící Ital, Roberto Trevisan, který je také zakladatelem Mistrovství baristů České republiky. Svoji účast na festivalu potvrdil také herec, bloger a průvodce gurmánským světem Lukáš Hejlík, jehož Gastromapa je plná tipů kam se vydat na dobré jídlo, pivo, víno nebo kafe.

„Žádný podobný město v Česku nenajdete. Já se sem každý rok vracím, třeba jen posedět v parku, užít si tu atmosféru a zažít toho originálního ducha. A pořád mě překvapuje, jak se posouvá. Zlín mám fakt rád, tak vyražte si ho užít,“ zve Lukáš Hejlík. Návštěvníci se mohou těšit také na vyprávění Aleny Antonovičové, výtvarnice, cestovatelky a zakladatelky nadačního fondu Arhuacos na podporu kolumbijských indiánů, kteří pěstují a ručně sbírají tradičním způsobem kávové třešně.

Lukáš Hejlík, Roberto Trevisan

UVÍTACÍ VÝHRY I SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ KÁVOVÝ STÁNEK

Pro návštěvníky akce je kromě celodenního programu připraveno i několik soutěží. „Ve spolupráci s ETOU, generálním partnerem akce chystáme uvítací soutěž, kdy ihned po otevření získá každý desátý majitel vstupenky jako dárek baristickou váhu. Rozdáme tak do vyčerpání zásob 40 těchto hodnotných cen. Rozhodně se tak vyplatí přijít už ráno,“ láká k návštěvě organizátor. Soutěžit se ale bude i v průběhu dne každou hodinu, pod taktovkou moderátorky akce. Milovníci italských káv mohou soutěžit zase o balíčky kávy Hausbrandt, která je zlatým partnerem festivalu. Hlavní výhru Dne kávy – domácí kávovar ETA má šanci vyhrát každý, kdo odevzdá soutěžní kupon s tipem „O nejlepší kávový stánek“, který bude součástí programu.


Více na www.kavafest.cz

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x