UEFA to schytala od vytočeného Courtoise: Vůbec se nezajímají o samotné hráče, starají se jen o vlastní kapsy

UEFA to schytala od vytočeného Courtoise:  Vůbec se nezajímají o samotné hráče, starají se jen o vlastní kapsy

Zápas o bronz mezi Belgií a Itálií byl podle Thibauta Courtoise v Lize národů úplně zbytečný. Devětadvacetiletá jednička Realu Madrid si v oné souvislosti postěžovala i na přetěžování hráčů a jeho ostrá kritika mířila až do nejvyšších pater UEFA...

"Upřímně, tohle byl jen zápas pro peníze. Hrálo se to jen proto, že UEFA chce extra finance. Jen se podívejte, jak moc se oba týmy změnily. Kdyby hrály finále, nastoupili by úplně jiní hráči. To jen ukazuje na fakt, že hrajeme příliš mnoho zápasů," poukázal na spoustu změn oproti semifinálovému klání sportem.cz citovaný kolega Hazarda či Lukakua, kteří o zlato nebojovali.

I když se představitelům UEFA nelíbily plány FIFA na světový šampionát ve dvouletém cyklu a ubráním kvalifikací, i tak současný evropský program ještě zhoustl. "UEFA si ale udělala další svůj pohár, Konferenční ligu. Je to pořád to samé. Oni mohou být naštvaní na kluby, že chtějí hrát Super Ligu, ale vůbec se nezajímají o samotné hráče. Starají se jen o vlastní kapsy," kroutil hlavou ostřílený Belgičan, jehož názor nabídl portál sport.cz.

Stále nabušenější a nabušenější kalendář podle něj není dobrá cesta. "Je hodně špatné, že se o hráčích vůbec nemluví. Navíc se dozvídáte, že každý rok máme hrát buď mistrovství Evropy, nebo světa. A kdy budeme odpočívat? Nikdy. Nakonec budou top hráči zranění a zranění a zranění. Tohle by se mělo zlepšit a mnohem víc se o to starat. Příští rok máme mistrovsví světa v listopadu, a tak budeme hrát až skoro do konce června. Tři týdny dovolené jsou nedostatečné, když chce fotbalista hrát příštích 12 měsíců na nejvyšší úrovni. Když se proti tomu neozveme, nic se nezmění," uzavřel na sport.cz bývalý gólman Atlétika či Chelsea.

Myslím si, že v Kataru to pro mě bude poslední mistrovství světa, vyřkl Neymar. Jaký to má důvod?

Zdroj: sport.cz