Im rozdrtil konkurenci a získal svůj druhý vavřín

PGA TOUR
Im rozdrtil konkurenci a získal svůj druhý vavřín

Jihokorejec Sungjae Im ve finále Shriners Children Open naprosto zdecimoval konkurenci a získal svůj druhý titul na okruhu PGA Tour. Výborně hrál znovu Sam Burns, překvapil Rory Sabbatini. 


Loni v březnu opanoval The Honda Classic, tehdy s výsledkem -6 o jedinou ránu porazil Mackenzieho Hughese. Nyní si pro vítězství došel podstatně snadněji, ve finále totiž zahrál neuvěřitelné kolo.

Zahrát dokázal devět ran, zaznamenal pět birdie v řadě a mohl aspirovat i na 59. Při posledních pěti jamkách už hrál ale pouze v paru. Přesto zvítězil o čtyři rány nad Matthewem Wolffem, který ve finále odepsal jen tři údery.

Skvěle si znovu vedl Sam Burns, vítěz z minulého týdne je dělený čtrnáctý. Stejnou pozici získali také Louis Oosthuizen či Danny Willett. V TOP 10 najdeme poté Roryho Sabbatiniho.

Slovenský zástupce měl fantastickou první devítku, na které zahrál pět birdie a jeden eagle. Na té druhé už ale své skóre zlepšit nedokázal. Bezchybné kolo si na závěr připsal Hayden Buckley, jenž v minulém týdnu obsadil parádní čtvrté místo. Nyní je osmý, mimochodem i díky esu z prvního kola.

Co se neúspěšných hráčů týče, cut byl nastaven na -4 a i přes toto velmi dobré skóre se předčasně museli loučit Rickie Fowler, Webb Simpson, Rasmus Hojgaard či Brandt Snedeker. Ještě hůře hráli Paul Casey, Harris English, Scottie Scheffler či Ian Poulter, tedy nedávní hráči Ryder Cupu.