S úsměvem a nadějí i přes trápení

Autor

Život přináší mnoho událostí, těžkých i radostných. A některé životy sledujeme a držíme palce po celou dobu fungování našeho webu. Jako je to u Karličky a její maminky Hanky Broulíkové, která založila organizaci Za novým úsměvem.

Připomeňte si jejich životní příběh v našem prvním rozhovoru:

Za novým úsměvem 1/2

„Z roztomilé holčičky je mladá krásná dívka, však jsme také první rozhovor dělaly už před deseti lety! A tak jsem její maminku, oblíbenou paní učitelku a akční ženu v jednom opět oslovila, aby nám řekla, co je od té doby nového, jiného, jak se mají, co dělají..?

Organizace rozštěpových pacientů pracuje dál. Zrovna nedávno jsem se vrátila ze setkání klientů, které jsme uspořádali po roční kovidové pauze. My se mám dobře, jsme v pořádku. Během těch sedmi let se stala řada událostí v mé rodině, některé byly radostné jiné méně – ale s dobrým koncem. Nejstarší dcerka onemocněla vážnou nemocí, po roční léčbě je zcela v pořádku, což je prostě to nejvíc. Shodou okolností ji v podstatě zachránila Karlička, díky které jsem začala pracovat pro rozštěpové pacienty a spolupracovat s vinohradskými lékaři. Ti mi pomohli zajistit Petrušce tu nelepší péči ve vinohradské nemocnici a zachránili ji.

Už je to řada let, Petruška se stala maminkou nádherného chlapečka Kubíka a já se stala babičkou. Druhá dcerka porodila letos v únoru syna Davida, je to dvojnásobné štěstí. Karlička jde do sedmé třídy. Podstoupila před dvěma lety poslední nutný výkon, zacelení čelisti. Výkon proběhl úplně bez komplikací ve FNKV. Výkon prováděl pan doktor Borovec. Během následujících měsíců začal intenzivní ortodontická léčba fixními rovnátky, která bude probíhat ještě dlouho, ale to nejhorší má Karlička za sebou.

Vyrostla v krásnou a milou dívenku, neztratila nic ze své bezprostřednosti, humoru a srdečné povahy. Je moc hodná, pohodová a laskavá. Ani jí se nevyhnula distanční výuka, ale zvládla ji dobře a šestou třídu dokončila s vyznamenáním. Jejím přáním je stát se zdravotní sestrou a pracovat ve zdravotnictví. Já jsem zůstala věrná své škole a doufám, že v ní budu spokojeně učit, dokud udržím křídu. Je mi dobře. Mám báječné dcery, krásná zdravá vnoučata, hodného muže, skvělé přátele a milovanou práci. Co chtít od života více.“

Za novým úsměvem slaví letos 10. výročí a my velice upřímně blahopřejeme, dosáhli jste úžasných věcí!

Děkujeme a moc celou rodinku zdravíme! 

One comment

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *