Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 8. október 2021

Mexiko, Pasta Oner, Bitcoin – gala večeře pro Mexiko přinesla Happy Hearts první bitcoin

Již po desáté se konala gala večeře Nadačního fondu Happy Hearts. V sobotu 2.

Mexiko, Pasta Oner, Bitcoin – gala večeře pro Mexiko přinesla Happy Hearts první bitcoin

Již po desáté se konala gala večeře Nadačního fondu Happy Hearts. V sobotu 2. října  se otevřely nádherné prostory Lobkoviczkého paláce významným hostům, kteří přijali pozvání Nadačního fondu Happy Hearts. Cílem večera bylo získat finanční dary na výstavbu škol v mexickém státě Oaxaca, které byly v roce 2017 zničeny zemětřesením.

Večer přinesl 3 600 000 Kč na nové školy. Nejdražší vydraženou položkou se stal obraz od Pasty Onera. Oner vytvořil toto umělecké dílo ve spolupráci s Happy Hearts na téma „Naděje“. Hlavním motivem je Wonder Woman jako symbol obětavosti a odhodlání.  Hrdým majitelem obrazu se stal podnikatel Karel Vágner, jehož jedinou podmínkou bylo, aby Oner dokreslil symbol Bitcoinu na dražený obraz. Umělec podmínku přijal a tím se obraz stal historicky prvním aukčním předmětem vydraženým na charitativní akci Happy Hearts za kryptoměnu na světě. Kapela Mariachi Azteca de Praga vnesla do gala večera pravou mexickou atmosféru. Pozvání přijali i velvyslankyně Mexika Leonora Rueda, ředitelka All Hands and Hearts Mexico Nicolette Koeman a ředitel All Hands and Hearts US Perry Maddox. Charitativní aukci vedl Petr Šimůnek, šéfredaktor časopisu Forbes, společně s herečkou a režisérkou Petrou Nesvačilovou. „Myšlenka Happy Hearts začala snem postavit jednu školu v Thajsku po tsunami v jihovýchodní Asii v roce 2004. Věděla jsem, že sama nemůžu pomoci finančně, ale že mám zkušenosti a schopnosti, které mohu využít a proto jsem začala pořádat charitativní gala večeře v Praze.

arz 1763ps21 min

Tehdy jsem sama pochopila, že každý z nás může pomáhat. Filantropem se může stát kdokoliv. Moje přítelkyně Petra Němcová se stala světově uznávanou filatropkou. Díky našemu partnerství s americkou organizací All Hands and Hearts a našemu dobrovolnickému programu, jsme schopni dokončit školu za šest měsíců. K dnešnímu dni bylo díky naší společné energii, práci a podpoře dárců postaveno 314 nových škol v 15 zemích světa, které slouží 115 000 dětem. Happy Hearts Gala Dinner stala jednou z  nejrespektovanějších charitativních akcí v Evropě a je důkazem, že pozitivní globální dopad může vzejít i i z tak malé země v srdci Evropy, jako je Česká republika.“ uvedla v úvodním vstupu Karolína Bosáková.

arz 2010ps21 min

Nadační fond Happy Hearts staví bezpečné školy v oblastech postižených přírodními katastrofami. Založila ho Petra Němcová po tsunami v Jihovýchodní Asii. Partnerem Happy Hearts je americká nadace All Hands and Hearts. Prostřednictvím škol přinášíme naději a podporu generacím dětí a celý komunitám. K dnešnímu dni jsme společně postavili 314 škol v 15 zemích světa, které slouží 115 000 dětem.

arz 2245ps21 min

Karolína Bosáková je úspěšná modelka, podnikatelka a filantropka. Žila a pracovala deset let v Paříži a v New Yorku. Během své modelingové kariéry pracovala pro světové značky a módní návrháře jako například Chanel, Yves Saint Laurent, Dior, Fendi, Alexander McQueen, Oscar de la Renta a mnoho dalších. Založila společnost Unique One models&events, která do Česka a na Slovensko přinesla koncepty Fashion Week a European Fashion Accelerator - startup pro mladé designéry z V4 www.eu-fa.eu. Od roku  2017 úspěšně vede Nadační fond Happy Hearts, který je partnerem americké nadace All Hands And Hearts.

Foto: Nadační fond Happy Hearts

894

Súvisiace články