Hlavní obsah

Zlín nadále povedou Jenáček s Hamrlíkem, doplní je Rob

Hokejisty extraligového Zlína povede jako hlavní trenér Luboš Jenáček, který na konci září nahradil původně jen dočasně Roberta Svobodu. Jeho novým asistentem je Luboš Rob, v realizačním týmu zůstává i Martin Hamrlík. Klub o tom informoval v tiskové zprávě.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejisty extraligového Zlína povede jako hlavní trenér Luboš Jenáček (vlevo), asistentem zůstává Martin Hamrlík .

Článek

Svoboda rezignoval 28. září po osmi odehraných zápasech a klub následně na jeho místo posunul od juniorky Jenáčka. I proto, že se Zlínu nepodařilo následně domluvit na spolupráci s jinými trenéry, bude Jenáček u týmu pokračovat. Nabídku trénovat Berany odmítli například Zdeněk Venera nebo Rostislav Vlach.

"Pro Luboše Jenáčka rozhodl jeho přístup k týmu, dosavadní práce s ním, pojmenování příčin současného stavu i jasná představa, jak postupně věci změnit. To se týká organizace týmu, tréninkového procesu i vedení utkání. Jako trenér s jasným mandátem bude mít nyní možnost své představy realizovat, což při dočasném pověření a rychlém sledu zápasů nebylo úplně možné," uvedl prezident klubu Jiří Korec.

Zlín je aktuálně se ziskem pěti bodů poslední, jako jediný tým nedokázal ještě vyhrát v normální hrací době. Na čtrnácté Kladno ztrácí tři body. Rytíři ale odehráli o jedno utkání méně. Pod vedením dvojice Jenáček - Hamrlík odehráli Berani čtyři zápasy, všechny prohráli a vstřelili jen tři góly. Další utkání je čeká v pátek, kdy přivítají Spartu.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický útočník Adam Musil dává gól v utkání se Zlínem.

"Byť jsme v zápasech se silnými soupeři nebodovali, posun byl patrný. Doplnění o zkušeného Luboše Roba, který přináší pohled z venku a má zkušenosti s podobnou situací, je vhodným spojením," uvedl Korec.

Vedle Roba realizační tým Zlína rozšíří i dvojice bývalých vynikajících útočníků. Petr Leška se nově stal asistentem sportovního manažera, Petr Čajánek bude mít na starosti individuální rozvoj hráčů. Novým kondičním trenérem se stal Libor Chytil, bratr útočníka New York Rangers a bývalého hráče Zlína Filipa Chytila.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radost hokejistů Zlína ze sezony, kdy tým kolem forvarda Petra Čajánka získal druhý mistrovský titul v historii klubu.

Zlínští zároveň na webu deklarovali, že mají k dispozici finance na posílení hráčského kádru. "Jsou k dispozici okamžitě, chceme je ale využít efektivně a na hráče, kteří mohou reálně pomoci. Těch bohužel v současné době moc není a musíme se ohlížet v zahraničí. Pokud se rozdílový hráč objeví, jsme připraveni ihned reagovat," uvedl sportovní manažer Martin Kotásek.

Reklama

Související témata: