Chrudimské noviny Osmigólový obrat! Chrudim po výhře na Spartě stále neporažena

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Osmigólový obrat! Chrudim po výhře na Spartě stále neporažena

Praha - Zajímavý duel viděli fanoušci v hlavním městě. Domácí Sparta zde měla nakročeno k porážce Chrudimi, vedení o dvě branky ale neudržela a nakonec inkasovala od druhého týmu tabulky celkem osmkrát. Po výsledku 8:2 udrželi Východočeši neporazitelnost a přiblížili se první příčce 1. Futsal ligy.

Úvod zápasu na hřišti pražské Sparty neprobíhal pro chrudimské háče zcela ideálně. Sparta byla v prvních minutách velmi nepříjemná a v 11. minutě se po dobře secvičené standardní situaci dostala do vedení po šikovné teči Lukáše Křivánka. O tři minuty později bylo ještě hůře. Nástřel z pravé strany si za záda vlastního gólmana Dudu nešťastně srazil David Drozd. Ani dvě branky do síti chrudimského týmu Východočechy nezlomily, přesně naopak.

Chrudim odstartovala velký obrat v sedmnácté minutě, kdy se David Drozd trefil tentokrát do správné branky. A když 47 poté uplatnil důraz v těsné blízkosti domácí branky Max, začínalo se od nuly. Do vedení se Chrudim dostala krátce před přestávkou, když sice Everton opakovaný desetimetrový kop neproměnil, Angellott si ale následně kopl nešťastně míč do vlastní branky.

Poločasový stav 3:2 po Chrudim dlouho nevydržel, čtvrtou trefu přidal Max, pátý si pro změnu srazil do vlastní branky Azem Brahimi. Sparta následně hrála vabank, zkusila hru bez brankáře a na to doplatila zakončením Evertona. Stejný hráč proměnil ve 29. minutě pokutový kop, který zvýšil již na 7:2 pro Chrudim. Definitivní tečku za skóre udělal po asistenci svého bratra Pavel Drozd!

Chrudim vyhrála na Spartě vysoko 8:2 a stále zůstává společně s Teplicemi neporažena.

 

AC Sparta Praha 17 – FK Chrudim 2:8 (2:3)

Branky: 11. Křivánek (Carlinhos), 15. D. Drozd (vlastní) – 17. D. Drozd (P. Drozd), 18. Max (Doša), 19. Angellot (vlastní), 24. Brahimi (vlastní), 24. Max (Kubát), 26. Everton (Dudu), 29. Everton (pen.), 30. P. Drozd (D. Drozd)

AC Sparta Praha 17: Cardoso (Mykytjuk, Plecitý) – Brahimi, Fejzullahi, Hora, Křivánek, Angellott, Carlinhos, Gualda, Neto, Formánek.

FK Chrudim: Dudu (Javorski) – Everton, Mareš, Kubát, Max, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Balog, Slováček.

 

Hodnocení utkání:

Matěj Slováček (FK Chrudim): „Do utkání jsme nevstoupili dobře, začali jsme laxně a soupeři se podařilo dvakrát skórovat. Naštěstí jsme se ještě do přestávky oklepali, přidali na pohybu a podařilo se výsledek otočit. Po pauze jsme dokázali rychle odskočit na rozdíl čtyř branek a zbytek zápasu už tak byl v naší režii.“

Martin Hora (AC Sparta Praha): „Porážka je hořká, výsledek je strašný. Bohužel za stavu 2:0 pro nás Chrudim dala kontaktní gól a tím to začalo, do 17. minuty jsme je do ničeho nepustili, poctivě bránili, plnili vše, co jsme si řekli. Zlomem byla desítka, kdy jsme si ten míč srazili do brány sami a to byl konec."

Petr Dejnožka

Reklama