Kluci udělali velký progres, prosadí se nejen v klubech, ale i reprezentačním áčku, chválí svěřence Suchopárek

Kluci udělali velký progres, prosadí se nejen v klubech, ale i reprezentačním áčku, chválí svěřence Suchopárek
OBSAHUJE OHLASY

Čtyři zápasy, čtyři výhry, devět vstřelených branek a žádná inkasovaná. Taková je bilance reprezentace do 21 let pod vedením Jana Suchopárka v rámci kvalifikace o postup na ME v roce 2023. Poslední utkání národní tým zvládl, když přehrál Kosovo 3:0.

„Měli jsme jasný cíl zvládnout i domácí utkání s velice těžkým soupeřem. Myslím, že jsme si zasloužil i vyhrát a výkon jsme potvrdili i brankami. Výhra je zasloužená,“ prohlásil na tiskové konferenci trenér Suchopárek, jehož slova nabídl web repre.fotbal.cz.

Reprezentanti s plným počtem bodů vedou tabulku skupiny G. „Hlavně jsem si takovou bilanci přál, než že bych si to představoval. Musíme to brát také z toho pohledu, že jsme třeba první zápas se Slovinskem zvládli se štěstím po gólu v poslední minutě. Pak už jsme ale zápasy zvládli lépe a výhry byly zasloužené, konstatoval spokojeně.

Je ale potřeba myslet i na další zápasy, hned v listopadu nás čekají venkovní utkání v Anglii a Slovinsku, a to může hodně napovědět. Jsem přesvědčený, že jsme schopni to zvládnout, ale čekají nás nejtěžší soupeři v kvalifikační skupině, takže to nebude jednoduché,upozornil kouč jednadvacítky.

Proti Kosovu se prosadili hned dva útočníci Sejk a Fila. Při zápase s Kosovem už bylo vidět, že plní věci, které se jim snažíme vštípit. Je vidět progres a posun v herním pojetí mužstva a samozřejmě také v sebevědomí. Bylo by smutné, kdybychom po čtyřech výhrách neměli sebevědomí. Hráči ale dělají progres i klubech, protože nastupují v první a druhé lize nebo v zahraničí. Kluci byli připravení dobře a šlapali od začátku do konce, což je velký přínos. Je to na dobré cestě, aby se prosadili nejen v jednadvacítce, ale také v klubech a nejlépe samozřejmě i v reprezentačním áčku, doplnil trenér.

Zdroj: repre.fotbal.cz