Mladého Kinského baví parádní atmosféra v Edenu: Trenéři brankářů Štěpán Kolář s Radkem Černým jsou top

Mladého Kinského baví parádní atmosféra v Edenu: Trenéři brankářů Štěpán Kolář s Radkem Černým jsou top

Osmnáctiletý syn slavného brankářského otce Antonín Kinský pustil v říjnovém trojboji za českou devatenáctku proti Kazachstánu, Severnímu Irsku a Dánsku pouhý jeden gól a dál tak potvrzuje pověst velkého talentu.

Reprezentační svěřenec kouče Davida Holoubka je od léta součástí slávistických struktur, kam se přesunul z dejvické Julisky, kde je doma Dukla, za kterou odehrál ve druhé nejvyšší soutěži šest zápasů.

Na podzim nastupuje osmnáctiletá naděje za sešívanou rezervu, s tím, že debut za áčko Slavie přišel v MOL Cupu proti Slovanu Velvary. Jak se mu zatím ve vršovickém Edenu líbí?

"Je to tam skvělé. Kluci jsou hrozně v pohodě, máme tam parádní atmosféru. Realizační tým taky, trenéři brankářů Štěpán Kolář s Radkem Černým jsou top. Tréninky mě moc baví," přiznal na stránkách deníku Sport brankář, jemuž nyní formálně velí Marek Jarolím s Ivo Knoflíčkem.

Trénovat s prvním týmem a oblékat trikot druhého je v jeho věku adekvátní cesta. "A parťáci – Aleš Mandous, Ondra Kolář i Přéma Kovář – mi pomáhají, za což bych jim chtěl poděkovat. Úroveň je vysoká, je to nejkvalitnější tým v Česku, takže já jsem strašně rád, že s nimi můžu trénovat a pravidelně hrát za béčko. To byl jeden z hlavních důvodů, proč jsem tam šel," ozřejmil na webu isport.blesk.cz Kinský junior.

Po mezinárodním dění půjde opět do akce v neděli 17. října proti Slavoji Vyšehrad. Protože je sešívané béčko rozjeté, v tabulce lépe postavené a vyhrálo pětkrát v řadě, nepochybně bude favoritem.

Kdo by se mohl v dohledné budoucnosti prát o místo sparťanské brankářské jedničky?

Zdroj: isport.blesk.cz